Drámai meccs: Timi negyeddöntős egyesben!

Drámai meccs: Timi negyeddöntős egyesben!

2015-04-29 – Timi három szettes mérkőzésen nyert az elmúlt hetekben sorozatban 14 győzelmet ünneplő Teliana Pereira ellen a 2. fordulóban a 250 000 dolláros marokkói WTA-versenyen, Marrákesben!

A mérkőzés 2 óra 52 percig tartott. A 21 éves magyar játékos szerdán még párosban is pályára lépett az egyesben szintén negyeddöntős Kristina Mladenovic oldalán: az 1. helyen kiemelt magyar-francia kettős meg is nyerte mérkőzését két szoros szettben.

 

GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 2. FORDULÓ
Babos Tímea-Teliana Pereira (brazil) 6:0, 6:7 (5-7), 6:4
GP DE SAR LA PRINCESSE LALLA MERYEM (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Ysaline Bonaventure, Demi Schuurs (belga, holland) 7:5, 7:5

 

„Nagyon jól indult a meccs, nyilván a 6:0 is mutatja. De ettől függetlenül szoros labdamenetek és gémek voltak. Aztán a második szettben valami nagyon érdekes történt. Egy ejtésre csúsztam és úgy feltúrtam a pályát, hogy egy 15 cm-es lyuk lett ott…Állt a játék 20 percet, próbálták megcsinálni. Újraindult a meccs, de rá 3 pontra ugyanott csúsztam még egyet és ugyanaz történt…Így pályát kellett cserélni. Nem jött jól nekem a helyzet, Pereira el is húzott 5:1-re. Aztán visszajöttem a meccsbe, tie-breakre mentettem, de elbuktam 7-5-re. Nem volt egyszerű felállni onnan, de küzdöttem, ahogy bírtam. És ez kifizetődött szerencsére. Nagyon kemény meccs volt, nagyon értékes győzelemnek tartom a mait. És persze boldog vagyok a nyolc közé jutással! Remélem, még nincs vége”  – nyilatkozta Timi az egyéni mérkőzés után.

 

A 21 éves magyar játékos legutóbb a 2013-as szezonban volt negyeddöntős egyesben WTA-versenyen, abban a szezonban Florianopolisban, Monterreyben, Budapesten és Szucsouban került a legjobb nyolc közé. Most Marrákesben a nyitó körben remek játékkal nyert az 5. helyen kiemelt Mona Barthel ellen, de a második forduló így sem ígérkezett egyszerűnek. A 26 éves Teliana Pereira ugyanis április eleje óta sorozatban 14 mérkőzésen maradt veretlen, Medellinben (Kolumbia, 50 000 dollár, salak) és Bogotában (Kolumbia, 250 000 dollár, salak) is szettveszteség nélkül nyert versenyt, majd a marokkói torna selejtezőjében és a főtábla nyitó körében sem adott ellenfeleinek esélyt.

 

De a marrákesi második fordulóban megszakadt a rutinis brazil salakspecialista kiváló sorozata! A 26 perces első szettben Timi parádésan használta ki lehetőségeit: kiválóan adogatott és fogadott. A 21 éves magyar játékos egy bréklabdát hárított a meccs elején, majd kétszer is 30-ra nyerte adogatásait. Eközben pedig háromszor brékelte Pereirát (0-ra, majd kétszer is 30-ra).

 

Az álomszerű nyitó szett után nagyot változott a mérkőzés. Pereira a második szettben 1:1 után elhúzott 5:1-re, kétszer is elnyerte ellenfele adogatását.

 

Timi azonban nem adta fel!!! Sorozatban négy gémet nyert, kétszer elnyerte Pereira szerváját. A tízedik játékban, 5:4-nél a magyar játékos fogadóként két szettlabdát hárított!

 

A rövidítésben aztán Timi 1-3-ról fordított 5-4-re, de ekkor elveszítette mindkét adogatását. Pereira pedig értékesítette harmadik szettlabdáját…

 

A döntő játszmát is a brazil játékos kezdte jobban, azonnal brékelőnyhöz jutott. Timi azonban ezután három gémet nyert, kétszer is elvette ellenfele szerváját. Sajnos Pereira azonnal visszabrékelt, majd a hatodik gémben három bréklabdáról hozta szerváját…

 

Sőt! A sokkal rutinosabb brazil játékos újabb két bréklabdához jutott, úgy tűnt, megtörte ellenfele ellenállását. De Timi innen is fordított, majd 5:4-nél két meccslabdához jutott fogadóként. És az elsőt ki is használta, így bejutott Marrákesben a legjobb nyolc közé!!!

 

Timi következő ellenfele a 3. helyen kiemelt Flavia Pennetta lesz. A 32 éves olasz játékos 26. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 10. (2009. augusztus 17.). Pályafutása során 10 WTA- és 7 ITF-versenyt nyert egyesben. A 2013-as US Openen elő, míg a tavalyi Australian Openen negyeddöntős volt. Idén Dubajban és Indian Wellsben jutott a legjobb nyolc közé.

 

Egy rövidebb szünet után a magyar játékos és Kristina Mladenovic párosban is pályára lépett Marrákesben. Timi és társa az első szettben 1:4-ről fordított, majd a második játszmában 4:0-ra elhúzott. Az ellenfél azonban sorozatban öt gémet nyert!

 

A magyar-francia duó ezután újra átvette az irányítást, 6:5-re fordított, majd 40-re nyerte adogatóként az utolsó gémet.

 

Timi és Mladenovic ellenfele a legjobb négy között a Sandra Klemenschits-Tatjana Maria kettős lesz. A 32 éves osztrák játékos 151., míg német társa (27) 87. a világranglistán.

 

Klemenschits karrierje legjobbjaként 55. (2014. március 17.) volt, eddig 1 WTA- és 40 ITF-versenyt nyert. Idén Altenkirchenben (Németország, 25 000 dollár, fedett pálya, társ: Maria) és Sevillában (Spanyolország, 25 000 dollár, salak, társ: Dinah Pfizenmaier) volt döntős.

 

Maria pályafutása legjobbjaként 68. (2013. június 10.) volt. Eddig 1 WTA- és 15 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.