„Dolgozunk tovább, hisszük, hogy Timinek lesznek szép vagy épp nagy győzelmei!”

„Dolgozunk tovább, hisszük, hogy Timinek lesznek szép vagy épp nagy győzelmei!”

2013-01-25 – Timi és edző-édesapja, Csaba már Thaiföldön várja a hétfőn kezdődő, 235 000 dollár összdíjazású PTT Pattaya Open rajtját.

Az Australian Open számunkra túl korán befejeződött. Egyéniben a junior korosztályból már jól ismert rivális Kristina Mladenovictól kapott ki Timi óriási küzdelemben. Párosban sajnos ismét igazolódott, hogy az összeszokottság milyen sokat jelent. Jobb volt a Safarova-Pavljucsenkova duó, ez kétségtelen. Nekünk Melbourne-ben a mérkőzések elemzése és a további versenyekre való felkészülés maradt.” – írta Csaba a thaiföldi torna helyszínéről.

 

A mérkőzések után Timi 2 nap teniszmentes edzést kért.

 

Nem könnyű feldolgozni a vereséget azok után, hogy minden lehetségeset megtettél a sikerért, mégis vesztesen hagyod el a pályát. Próbáltuk megtalálni a mérkőzésben azokat a pontokat, amelyeket a jövőben másképp kell játszani. Kerestük a technikában és taktikában is a jövő játékát. Nagyon kis különbségek vannak a játékosok tudásában. Egyre jobb meccseket játszott Timi, de ez még kevés volt. Dolgozunk tovább és hisszük, hogy az év során lesznek szép vagy épp nagy győzelmei!”

 

Timinek nem volt igazán szüksége a pihenésre, mert a meccsek nem fizikailag, inkább idegileg terhelték meg.

 

Ezért volt a két nap csak fizikai munka. Futottunk a tóparton és a kondit is szabadban egy parkban végeztük. Napsütésben nagyon jó köredzéseket csináltunk. Változatos és szokatlan gyakorlatokat szokatlan helyszínen vagy épp” szeren”. Aztán jött a napi egy tenisz kosárból iskola jelleggel. Persze a kondi maradt. Erőfejlesztés, gyorsaság, gyorsasági állóképesség, ruganyosság voltak a fő irányvonalak. Néztünk meccseket is természetesen, de inkább csak fiúkat. Hétvégén a melbourne-i állatkertet látogattuk meg. Ez volt az egyetlen pihenőnap a verseny után.”

 

Timi és Csaba már a hétfőn kezdődő pattayai versenyre készül, a pénteki program pedig kissé módosult az időjárás miatt.

 

Kicsit korábban befejeződött az edzés, mert hatalmas trópusi felhőszakadás jött. Pedig jó lett volna meg kicsit folytatni egy igazi legendával, Date-Krumm Kimikóval. Minden idők legidősebb játékosa, aki Grans Slam főtáblán meccset nyert, nem is egyet. Hatalmas játékos, példa minden fiatal számára és igen aranyos, kedves ember ezeken túl. Pedig lenne neki mire ” nagyarcúnak” lennie!” – folytatta Babos Csaba.

 

Timi edző-édesapja ezután visszatért az ausztráliai élményekhez:

 

Vasárnap a Zoo Melbourne-ben jártunk. Óriási élmény volt. A világ számos helyén látogattunk már állatkerteket, rezervátumokat, de ez a legszebbek közt volt. Hatalmas területen óriási kifutókban szinte természetes élőhelyüknek megfelelő területen élnek itt a vadak. Nagyon sok fa, bambusz, zöld borította a területet. Igazi élmény volt. És olyat láttunk, amit állatkertben csak ritkán lehet. Újszülött elefántot. A ” kicsi” két napos volt, alig több mint 150 kg és már az anyja mellett volt a kifutón. Igaz csak 2 órára engedtek ki Bobot, a kis elefántot, de mi ott voltunk. Többnyire csak feküdt az anya árnyékában de aztán felállt. Nemsokára több tonna lesz és csatlakozik a csordához. Azután még épp időben érkeztünk az állatok királyának etetésére. A kb 200×200 m-es kifutóból becsalogatták az 5 hím oroszlánt a ketrecekbe. A gondozok a terület különböző pontján aztán sok húsdarabot helyeztek el. Fel a fákra magasan, kövekre, fatörzsekre. Kiengedték az oroszlánokat és azok keresték szag után a finom falatokat, ami kb 1 kg-os hús volt. Néztünk pandát, sok madarat. A lepkeház is különleges élmény volt. Sok ezer pillangó repkedett körülöttünk különleges színekben pompázva. Örök élmény marad ez a nap számunkra.

 

Csaba kitért arra is, hogy nem volt olyan egyszerű átutazni Melbourne-ből Thaiföldre, pedig sokáig úgy tűnt…

 

Hosszas huzavona után a légitársaságunkkal sikerült átíratni a jegyünket az otthoni utazási irodánkban dolgozó kedves hölgynek, Erzsébetnek köszönhetően. Már azt hittük minden ” kerek”, de kiderült, közel sem. Azt tudtuk, hogy személyenként 20 kg lehet a csomag, de a neten azt olvastuk, 55 dollárért lehet plusz csomagot vinni. Megérkeztünk 4 db 20 kg-os táskával. Számolják a túlsúlyt a check-in-nél. Közel 2000 dollárért Európából 30 kg-al lehetett jönni és még Timi Melbourne-ben megkapta az Adidastól az új kollekciót. Így lett sokkal több a súly, de biztosak voltunk, hogy vásárolhatunk plusz súlyt. De a szabály 30 dollár/kg, egy vagyon. Más megoldás nem volt, át kellett cserélni az egyik jegyet bizniszre mert ott 2×30 kg a megengedett. Így csak kicsit több mint 1100 dollárba fájt a túlsúly, de legalább Timi pihenten érkezett Bangkokba. Persze a poggyász szalagnál nem voltak a csomagok. Kicsit azért idegesek voltunk. Volt már rá példa, hogy egy egyszerű szakaszon eltűntek a csomagjaink egy hétre. Na más sem hiányzott volna… Irány egy asszisztenshez és pár telefon után közli, hamarosan jönnek. Hittük is, nem is. És aztán valóban, kb 5 perc múlva jönnek a már fél órája üresen köröző szalagon. Nagy kérdés, hogy addig hol voltak? Hatalmas reptér a bangkoki, könnyen indulhat világkörüli útra egy eltévedt csomag. Még 2 óra autóút és megérkeztünk Pattayára. Valami mesés kert veszi körbe a tengerparti hotelt

 

pattaya01  pattaya09  pattaya08  pattaya09  pattaya02  pattaya03