Doha: remek fordítás egyesben

Doha: remek fordítás egyesben

2016-02-22 – A második szett hajrájától Timi sorozatban kilenc gémet nyert a 2 óra 1 perces mérkőzés végéig!

QATAR TOTAL OPEN (2 818 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Madison Brengle (amerikai) 3:6, 7:5, 6:0

 

„Boldog vagyok, hogy sikerült ezt a mai meccset megnyerni! Nagyon nem volt egyszerű. Nem játszottam jól az elején. Kicsit talán be is pánikoltam a körülményektől, ahogyan a szél fújt, ahogyan az ellenfelem játszott…Pedig felkészültem a stílusából, de mégis meglepett a játékával. Nem kezdtem jól, de megint bebizonyosodott, ha küzd és akar az ember, akkor bármi megtörténhet! Második szett 5:5-nél volt egy hatalmas fordulópont, megnyertem azt a nagyon hosszú gémet. Örülök és boldog vagyok, hogy sikerült a továbbjutás!” – nyilatkozta Timi.

 

Ijesztően kezdődött és parádésan fejeződött be a mérkőzés Timi szempontjából.

 

A 39 perces első szettben úgy húzott el 4:0-ra a múlt héten Dubaiban negyeddöntős Brengle, hogy a nyitó játékban ellenfele vezetett adogatóként 40-15-re, majd Timi bréklabdához jutott a következő gémben. A harmadik és negyedik játékot 0-ra hozta az amerikai játékos, utána pedig 5:2-nél a szettért szervált.

 

Timi a nyolcadik játékban négy szettlabdát hárított és brékelt. 5:3 után adogatóként újabb három játszmalabdát védett, de végül a nyolcadik esélyt már kihasználta Brengle…

 

Az 58 perces második szett elképesztően nagy csatát hozott! Az első gémben Brengle bréklabdát hárított, majd hosszú ideig hihetetlenül jó százalékkal szervált. Sorozatban három szervagémet hozott 0-ra, ezzel nagy nyomást helyezett ellenfelére.

 

De Timi ezúttal is, sokadszor is, óriási szívvel és eltökéltséggel küzdött. A második gémben 15-40-ről hozta az adogatását, majd 3:4-nél újabb bréklabdát hárított.

 

Majd 4:5 után elképesztő változás történt! Timi 0-ra nyerte adogatását, majd jött egy negyedórás játék. Brengle hat bréklabdát hárított, de nem tudta lezárni a maga javára a gémet. Timi eljutott a hetedik bréklabdáig és ezt kihasználta! Utána 30-ra nyerte adogatását, jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik szettben Timi tökéletesen használta ki lehetőségeit. Háromszor brékelt, először 15-re, majd kétszer 30-ra. Adogatóként pedig már esélyt sem adott ellenfelének!!!

 

A 22 éves magyar játékos 5:0 után 30-ra nyerte adogatását, így bejutott a második fordulóba.

 

Timi ellenfele a második fordulóban Sara Errani lesz.

 

A múlt héten Dubaiban tornagyőztes olasz játékos 17. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 5. (2013. május 20.) volt. Eddig 9 WTA- és 2 ITF-versenyt nyert egyesben. Négy évvel ezelőtt finálét játszott a Roland Garroson és elődöntős volt a US Openen.

 

Timi eddig háromszor találkozott egyesben Erranival: 2012-ben Monterreyben 6:4, 6:7, 6:4-re nyert a magyar játékos, majd 2013-ban Dohában 6:4, 6:0-ra és 2015-ben Monterreyben 6:3, 6:3-ra az olasz teniszező nyert.