Czink Melinda nyerte a magyar derbit

Czink Melinda nyerte a magyar derbit

2012-05-07 – Sajnos ismét vereséget szenvedett a világranglista 64. helyén álló Babos Tímea: a franciaországi ITF-verseny első fordulójában Czink Melinda múlta felül.

OPEN GDF SUEZ (CAGNES-SUR-MER, 100 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Czink Melinda-Babos Tímea 3:6, 7:6 (7-4), 6:2

 

Nagyon színvonalas és jó meccset játszottunk. Először is gratulálok Melinek! Ha  a saját játékomat nézzük: szerintem már sokkal jobban, salakosabban játszottam, mint korábban. Továbbra is nehezen szokom meg ezt a borítást, de jó úton halaok. Most már a játék képe hasonlított a salakhoz, és a győzelem is egy picin múlott. De el is kell hinnem, hogy salakon is tudok meccset nyerni és jól játszani! Van még a páros és edzünk tovább, hogy a salakszezon csúcsára, a Garrosra én is a legjobbamat hozzam” – nyilatkozta a magyar rangadó után Babos Tímea.

 

A Fezben és Budapesten is a nyitó körben búcsúzó Babos Tímea jól kezdett a nyitó játszmában, viszonylag gyorsan brékelőnybe került. Ekkor még nem volt igazán gond az adogatásaival, így meg is nyerte az első felvonást.

 

A folytatásban aztán a jóval rutinosabb Czink Melinda szinte mindvégig lépéselőnyben volt. A bal kezes magyar játékos a második játszmában gyakorlatilag az elejétől brékelőnyben volt, 3:1-re, majd 5:3-ra is vezetett. Timi ekkor hatalmas csatában, 0-40-ről hozta adogatását, majd ki is egyenlített. Újra jött egy Czink-brék, erre Babos semmire vette vissza az adogatást.

 

A rövidítésben aztán a világranglista 122. helyén álló magyar teniszező 0-1-ről 4-1-re fordított, az előnnyel pedig jól is gazdálkodott.

 

A döntő játszmát újabb rékkel nyitotta Czink, 3:0-ra el is húzott. Ezzel meg is határozta a szett forgatókönyvét. Babos Tímea ugyan kapaszkodott, volt ugyan lehetősége az adogatás visszavételére, de 5:2-nél már meccslabdája volt ellenfelének. Ezt azonban még nem használta ki Czink. De hamarosan újabb esélyhez jutott a tapasztaltabb magyar teniszező, ezzel pedig már élt is.

 

Timi kedden párosban lép pályára, a francia Kristina Mladenovic oldalán a Marosi Katalin, Renata Voracova (magyar, cseh) kettős ellen a B-pálya 5. mérkőzésén.