Cincinnati: elképesztő fordítás a negyeddöntőért

Cincinnati: elképesztő fordítás a negyeddöntőért

2018-08-17 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) Timi és Kiki Mladenovic duplabrék hátrányból, nyolc szettlabda hárítása után nyerte meg a nyitó játszmát.

 

WESTERN & SOUTHERN OPEN (2 874 299 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Aojama Suko, Lidzija Marozava (japán, fehérorosz) 7:5, 7:6 (7-2)

 

 

A mérkőzés 1 óra 43 percig tartott Cincinnatiben.

 

A japán-fehérorosz kettős a múlt héten Montrealban 4:6, 7:6 (8-6), 10-8-ra nyert a Roland Garroson és Wimbledonban győztes, az idei pontversenyben a magyar-francia páros előtt vezető Barbora Krejčiková és Kateřina Siniaková ellen.

 

Aojama és Marozava csütörtök két brékkel 5:2-re elhúzott, majd saját adogatásánál 30-0-ra vezetett, amikor az eső végképp lezárta az aznapi műsort. A pénteki folytatás pedig ritkán tapasztalható és átélhető fordítást hozott!

 

Aojama és Marozava megnyerte az első labdamenetet, így 5:2, 40-0-ra vezetett. Timi és Kristina Mladenovic azonban nem adta fel, először egyenlített, majd el is nyerte ellenfele adogatását. Utána a 2. helyen kiemelt magyar-francia kettős simán saját adogatását, de 5:4 után Aojama és Marozava újra elhúzott adogatóként 40-0-ra. Timi és Kiki ekkor újabb három szettlabdát hárított, majd 40-40 után a gémet is megnyerte. Két fogadójátékban összesen nyolc szettlabdát hárította az idei Australian Openen győztes kettős!!! Elképesztő bravúr!!!

 

A második játszma negyedik játékában a japán-fehérorosz páros két bréklabdát hárított, majd 2:2 után úgy nyerte el ellenfele szerváját, hogy Timi és Mladenovic vezetett újra 40-30-ra…A következő gémben ismét két bréklabdához jutott a magyar-francia kettős, de a játék végén újra Aojama és Marozava örülhetett (2:4).

 

A 2. helyen kiemelt kettős a nyolcadik gémben brékelt simán, de utána újra elveszítette a szerváját. A japán-fehérorosz páros adogatott a szettért, de csak két labdamenetet nyert (5:5). Hamarosan jött a tie-break, amely váratlanul simán alakult.

 

Timi és Kiki Mladenovic elhúzott 6-0-ra, három fogadópontot nyert, majd simán le is zárta a meccset.

 

A magyar-francia kettős ellenfele a negyeddöntőben Lucie Hradecká és Jekatyerina Makarova lesz.