Budapesten a világelső

Budapesten a világelső

Rövid nyári szabadságának az utolsó napjait tölti Timi ezen a héten a fővárosban: hétfőn sajtótájékoztatón számolt be élményeiről, tapasztalatairól a párosban július 16.-a óta világelső sportember.

 

Miért olyan nagy szó, hogy a 25 éves játékos áll az első helyen?

 

Az ATP Touron 1974-ben, a WTA Touron 1975-ben indult el a hivatalos világranglista egyesben. A férfiak párosjátékosait 1976, a nők párosozóit 1984 óta rangsorolják. Azóta soha, egyik kategóriában sem állt magyar teniszező az élen. Egészen 2018 júliusáig. A wimbledoni Grand Slam-verseny második hetének első napján ugyanis eldőlt és 2018. július 16.-án hivatalossá is vált: Timi újra sporttörténetet írt, első magyar felnőtt játékosként vezeti a WTA Tour páros ranglistáját.

 

Az 1993. május 10.-én született játékos tavaly év végén első magyar női játékosként nyert világbajnokságot (WTA Finals), majd idén januárban az Australian Openen is veretlen maradt.

 

„Az álmaim sorban valóra váltak, de remélem, hogy ez még mindig csak a kezdet. Bő fél éven belül WTA-világbajnok lettem, megnyertem az Australian Opent és első lettem a világranglistán párosban. Most szeretném megtartani ezt a helyezést” jelentette ki Timi a hétfői, budapesti sajtótájékoztatón.

 

A 25 éves játékos reméli, hogy hamarosan majd egyesben is megközelítőleg olyan magabiztosan teniszezik majd, mint párosban. Timi a legfrissebb világranglistán 39. helyen áll egyéniben. Kedden már a Budai Tenisz Centrumban lesz edzése, majd a jövő héten kezdődik a sok hetes észak-amerikai túra. Timi a mostani tervek szerint San Joséban, Montrealban, Cincinnatiben, New Havenben, majd a US Openen lép pályára.

 

De vissza a wimbledoni Grand Slam-versenyhez. Két héttel ezelőtt lett biztos, hogy az eredmények úgy alakultak, ő lesz a WTA Tour 39. világelsője párosban. Igaz, hivatalosan csak múlt héten vette át az első helyet.

 

„Wimbledonban a harmadik forduló után az öltözőnél vártak a WTA képviselői, és közölték, hogy én vagyok az új No. 1, ezért másnap nem játszom meccset, mert egy londoni fotózáson veszek részt. Nagyon nehéz volt a trófea, amelybe egyébként minden világelső kap egy gyémántot, s ebbe belevésik a monogramját is” – mesélte a BTC játékosa.

 

Timi idei újabb célja, hogy egyesben bekerüljön a legjobb 20 közé.

 

A hétfői sajtótájékoztatón a játékos közölte, hogy egy elárverezett ütőjének a bevételéből egy új ultrahangkészülék megvásárlásához segíti a soproni kórház gyermekosztályát.