Budapest után: Timi újra a top30-ban

Budapest után: Timi újra a top30-ban

2017-02-27 – A magyar játékos hat helyet javított egyesben a WTA világranglistáján.

 

Több szempontból is eredményes hetet Timi vasárnap: a Hungarian Ladies Open megnyerése a 2 WTA Tour-diadalt (mérlegét 1 WTA-125-ös és 12 ITF végső siker egészíti ki) jelentette, ezzel pedig jelentősen javította helyezését a világranglistán!

 

A szezon kezdetén a 28. helyen állt, de utána 5 egyéni versenyt zárt győzelem nélkül. Timi statisztikáját a Hungarian Ladies Open kezdetéig a tallinni Fed Kupán aratott 2 győzelem egészíti ki.

 

A magyar fővárosban aztán a WTA Touron is megtört a jég. Timi párosban két győzelemmel az elődöntőig jutott, ott viszont már nem léphetett pályára, társa combsérülése miatt. Vasárnap aztán jött a nagy diadal: a magyar játékos 6:7, 6:4, 6:3-ra győzött Lucie Safarova ellen az egyéni fináléban, majd könnyek között vette át a bajnoknak járó trófeát Szeles Mónikától.

 

Timi így a 33.-ról a 27.helyre lépett előre, megközelítette karrierje eddigi legjobb pozícióját. A 2017-es eredmények alapján pedig egyesben a 4. Párosban a 10.-ről a 11. helyre került, Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán 9. az idei pontversenyben.

 

Vágólap-11