Búcsú egyesben Vuhanban

Búcsú egyesben Vuhanban

2015-09-27 – A világranglistán 40. Barbora Strycova 1 óra 48 perc alatt győzött.

DONGFENG MOTOR WUHAN OPEN (2 513 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Barbora Strycova (cseh)-Babos Tímea 7:6 (11-9), 6:2

 

„Nagyon sajnálom a mai meccset! Strycova nagyon jól játszott, nagyon extrán variálta a játékot. Szerva-röpte, ritörn-röpte, 6 méterrel az alapvonal mögüli ritörn, stb…Jó meccs volt, kár érte. Nagyon küzdöttem a meccs végéig, de a megnyert első szett után Strycova még magabiztosabb lett. Gyakorlatilag nem hibázott. A jövő héten párosozok Vuhanban, illetve készülök a következő tornára egyéniben” – nyilatkozta Timi.

 

A sokkal rutinosabb cseh játékos korábban kétszer is nagy csatában nyert Timi ellen és ezúttal is volt esély a meglepetésre. Sajnos a döntő pillanatokban újra Strycova volt a jobb.

 

Az 52 perces első szettben a 29 éves cseh játékos a meccs elején, majd a játszma végén is brékelőnybe került. Timi mindkétszer azonnal visszabrékelt, másodszor az ellenfél 5:4-es vezetésénél. A rövidítésben Strycova 3-1-re is vezetett, majd a magyar játékos 7-6-nál és 9-8-nál is szettlabdához jutott. Strycova azonban mindkétszer hozta a rendkívül fontos adogatást, majd 10-9-nél fogadóként lezárta a nyitó felvonást.

 

A második játszma már nem alakult ilyen szorosan.

 

Strycova gyorsan brékelőnybe került (2:0), majd 4:1 után újabb három bréklabdához jutott. Timi ekkor még hozta a szerváját, de 5:2 után “csak” két meccslabdát tudott hárítani. Strycova azonban harmadszor is meccs-és bréklabdához jutott és ekkor már lezárta a mérkőzést.

 

Timi párosban Kristina Mladenovic erőnyerő az első fordulóban.