Búcsú egyesben és párosban

Búcsú egyesben és párosban

2013-02-28 – Sajnos nem sikerült az újabb bravúr: Monica Niculescu (75. a világranglistán) 2 játszmás találkozón legyőzte Babos Tímeát (133.) a negyeddöntőben a 235 000 dollár WTA Brasil Tennis Cupon.

A találkozó 1 óra 25 percig tartott. Nem sokkal később a Babos Tímea – Date-Krumm Kimiko kettős 1 óra 30 perc alatt vereséget szenvedett a párosverseny elődöntőjében az 1. helyen kiemelt Anabel Medina Garrigues-Jaroszlava Svedova duótól.

WTA BRASIL TENNIS CUP (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Monica Niculescu (román)-Babos Tímea 6:3, 6:2

 

WTA BRASIL TENNIS CUP (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova (spanyol, kazah, 1.)-Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (magyar, japán, 3.) 6:3, 4:6, 10-5

 

„Nem tudok igazából szomorú lenni. Végre nyolcban voltam egy WTA-versenyen, nyertem meccseket,vertem jó játékosokat. A mai meccsen is jól játszottam, egyszerűen nem találtam a taktikát, amivel meg tudtam volna verni Niculescut. Elképesztő gyorslábú játékos Monica, tele kellemetlen ütésekkel…Megpróbáltam mindent, a gyors játékoktól a lassúig, a nyeséstől a magas pörgetésig mindent, de neki mindenre volt válasza…Nem baj,ez már jó hét volt, végre újra teniszezek!!:))) Nemsokára páros, drukkoljatok!” – nyilatkozta Timi az egyéni találkozót követően.

 

Niculescu a 2013-as szezonban egyébként már számos szép sikert elért. Sencsenben elődöntős volt, többek között Laura Robson legyőzésével. Hobartban a legjobb nyolcig jutott Mandy Minella és Suaj Peng elbúcsúztatásával, majd Dohában az első fordulóban felülmúlta a volt világelső Jelena Jankovicsot. Florianopolisban az első fordulóban még nagyon megszenvedett Anabel Medina Garriguesszel (5:7, 7:6, 6.1), a következő körben azonban nagyon simán jutott tovább Tereza Mrdeza ellen.

 

A 37 perces első játszmában Timi nem játszott olyan szinten, mint az előző két fordulóban, négyszer is elveszítette a Szavinyih és Sheepers ellen kiválóan „működő” adogatójátékát. Niculescu szokásához híven keményen ütött fonákoldalról, rendkívül kellemetlen, nyesegetős tenyereseivel is sok gondot okozott.

 

A magyar teniszező 0:2-ről még egyenlített, de utána már nem volt igazán esélye a jóval tapasztaltabb román játékos ellen. Niculescu az 5. gémben 0-ra brékelt, majd 0-30-ról is hozta adogatását. A következő játékban ismét elvette ellenfele adogatását, ez el is döntötte a nyitó felvonás sorsát.

 

Timi 2:5-nél még brékelt, de utána ismét Niculescu volt a pontosabb, ismét 0-ra nyerte el ellenfele adogatójátékát.

 

A második szett elején a magyar játékos hosszú szünet után ismét hozta az adogatását (1:1), de a következő alkalommal ismét brékelt Niculescu…Nagyom hosszú gém volt, több adogató- és fogadóelőnnyel, sajnos végül a rutinosabb román kerekedett felül.

 

Timi ezután is hajtott, küzdött, de már nem tudott fordítani. Niculescu a következő gémben 40-0 után ugyan bukott két labdamenetet, de hozta a szerváját, majd 15-40-ről brékelte Timit…Aztán váratlanul „megingott” a román, 0-ra bukta szerváját. A következő gémben viszont Timi sem tudta megnyerni az adogatását, így befejeződött a találkozó.

 

A pároselődöntő szorosan alakult, de végül az esélyesebb duó örülhetett. Timiék a 37 perces első szettben 1:3-ról még visszaküzdötték magukat, de utána ismét az ellenfél játszott pontosabban.

 

A spanyol-kazah páros a második szettben is elhúzott 3:1-re, de ekkor jött a fordulat. Timi és Date két brékkel 4:3-ra fordított. Medina Garrigues és Svedova visszabrékelt, de utána ismét a magyar-japán kettős percei következtek, végül 40 perc alatt egyenlített.

 

A mindent eldöntő rövidítésben 5-4-ig nagyon szoros volt a csata, de utána már a verseny 1. helyen kiemelt kettőse volt a jobb.

 

Timi így befejezte brazíliai szereplését, a jövő héten Indian Wellsben áll rajthoz az 5 185 262 dollár összdíjazású BNP Paribas Openen.