Bogota új bajnoknői: Timi és Mandy Minella!!!

Bogota új bajnoknői: Timi és Mandy Minella!!!

2013-02-23 – Timi és Mandy Minella 71 perc alatt legyőzte a címvédő, 1. helyen kiemelt Eva Birnerova, Alekszandra Panova kettőst.

Timi pályafutása második tornagyőzelmét ünnepelheti párosban: tavaly Hszie Szu-vejjel Birminghamben nyert.

 

COPA CLARO COLSANITAS (235 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 2.)-Eva Birnerova, Alekszandra Panova (cseh, orosz, 1.) 6:4, 6:3

 

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült megnyernünk ezt a versenyt! Korábban is mondtam, jó párost alkotunk Mandyvel, ez ismét bebizonyosodott. Boldog vagyok, hogy jól játszottunk, annak is örülök, hogy a döntőben sem veszítettünk játszmát. Remélem, a következő versenyeken is sikerül jó eredményt elérnem” – nyilatkozta Timi a döntőt követően.

 

„Timiék magabiztosan szettveszteség nélkül nyerték meg a versenyt ! Remélem ez a siker önbizalmat adhat az egyéni küzdelmekhez is!” – mondta Timi edzője, Barátosi Levente.

 

Timi és Mandy Minella januárban Hobartban is döntős volt, de akkor nem sikerült elhódítani a trófeát. Bogotában nehezebb feladat várt a kettősre, hiszen a végjátékban a címvédő volt az ellenfél.

 

A papírformának megfelelően Birnerova és Panova kezdett jobban, brékelőnnyel elhúzott 4:2-re. Ekkor viszont nagy és végleges fordulat következett!

 

Timiék adogatóként és fogadóként is elkapták a ritmust. Először visszabrékeltek, majd újra elnyerték ellenfelük adogatását. A rutinosabb cseh-orosz duó nem tudott visszakapaszkodni, így 38 perc után eldőlt az első játszma sorsa.

 

A második szett elején is Timi és Mandy diktálta a tempót, 3:0-ra elhúzott, közben két bréklabdát hárított. Birnerova és Panova még nem adta fel, visszajött 3:2-re, de az egyenlítés szerencsére nem sikerült. Timiék ugyanis újfent brékeltek, az orosz teniszező kettőshibájának köszönhetően.

 

Az utolsó gémben Minella adogatott: 30-0 után ugyan 30-30 lett, de ezt követően már Timiék akarata érvényesült!

bogota22_520  bogota19_520  bogota18_520  bogota16_520