Birmingham: remek győzelem párosban

Birmingham: remek győzelem párosban

2018-06-18 – Timi és Kristina Mladenovic két szettben nyert a legjobb, nem kiemelt kettős ellen.

 

NATURE VALLEY CLASSIC (871 028 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai) 7:6 (7-4), 6:3

 

 

A mérkőzés 1 óra 13 percig tartott Birminghamben.

 

„Az biztos, hogy ez nagyon nehéz mérkőzés volt az első körre. Két füves pályás specialista volt az ellenfelünk. Örülök a győzelemnek: Nekem és Kikinek is kifejezetten jól ment a játék! Nagyon magas színvonalú és stabil mérkőzés volt. Várom a keddi egyéni mérkőzést, élvezem, hogy ismét füvön játszhatok” – nyilatkozta Timi.

 

Nehezebb kezdést el sem lehetett volna képzelni, hiszen az 1. helyen kiemelt magyar-francia kettős a legjobb, nem kiemelt ellenfelet kapta a nyitó körre. Ashleigh Barty a múlt hétvégén tornagyőztes volt Nottinghamben, míg Vandeweghe a legjobb négyig jutott s’Hertogenboschban. Az ausztrál játékos 9. helyen áll a világranglistán párosban, Birminghamben az amerikai társ szerényebb (34.) pozíciója miatt került a kettős Timi és Kristina Mladenovic „útjába” a nyitó körben.

 

A 43 perces első játszma nagyon szorosan alakult, mindkét páros kiválóan adogatott. Végig Barta és Vandeweghe volt lépéselőnyben, így a szett első és egyetlen bréklabdája egyben a nyitó felvonást is eldönthette volna. Timi és Kristina Mladenovic azonban 4:5 után 40-re nyerte adogatását, majd hamarosan jött a tie-break.

 

A rövidítésben először a magyar-francia páros nyert fogadópontot, de 3-1 után rövidesen már 3-3 volt az eredmény. Timi és Kiki Mladenovic 4-4 után újra brékelt, majd kiszerválta a nyitó felvonást.

 

A második játszmában a magyar-francia kettős 15-40-ről nyerte első adogatógémjét, majd azzal a lendülettel brékelte ellenfelét 15-re. Sajnos az ötödik gémben Timi és Kristina Mladenovic 40-0-ről veszítette el szerváját, de erre egy 0-ra nyert fogadójátékkal válaszolt.

 

A végén Timi és Kristina Mladenovic 15-re szerválta ki a meccset.