Beugróként remek győzelem egyesben!

Beugróként remek győzelem egyesben!

2014-06-10 – Irina Falconi visszalépése után Timi szerencsés vesztesként főtáblára került és ezt remek győzelem használta ki a 710 000 dolláros birminghami versenyen.

A 21 éves magyar játékos 1 óra 27 perc alatt diadalmaskodott az új-zélandi Marina Erakovic ellen az Aegon Classicon. Timi következő ellenfele az amerikai Madison Keys lesz. Sajnos párosban nem sikerült a nagy bravúr, Timi és Kristina Mladenovic drámai csatában, három szettben vereséget szenvedett a 2. helyen kiemelt Ashleigh Barty-Casey Dellacqua duótól.

 

AEGON CLASSIC (710 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Marina Erakovic (új-zélandi) 6:3, 6:4

 

AEGON CLASSIC (710 000 DOLLÁR, FŰ), PÁROS, 1. FORDULÓ
Ashleigh Barty, Casey Dellacqua (ausztrál, 2.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia) 5:7, 7:6 (7-3), 12-10

 

„Nagy meglepetésként ért engem is ma reggel, hogy Lucky Loser lettem és játszhatok. Bevallom őszintén, nem hittem volna, hogy képes leszek játszani a vállam miatt. De gondoltam, ez egy jó lehetőség, így megpróbálom. Igyekeztem elkerülni a hosszú labdameneteket, hogy minél kevesebbet terheljem. Szerencsére jól működött ma a játékom, tudtam dominálni. Örülök a sikernek! A páros pedig abszolút hajszálon múlt. A világ egyik legjobb párosa ellen volt szett- és brékelőnyünk, a szuper tie-breakben pedig meccslabdánk. Kár érte, de jó gyakorlásnak tartom így Wimbledon előtt. Holnap első meccs leszek Keys ellen, várom az újabb kihívást” – nyilatkozta Timi.

 

Timi az elmúlt napokban vállsérüléssel bajlódott. Már vasárnap is fájdalomcsillapítóval és kötéssel játszott, hétfőn „csak” kondiedzése volt. Kedden mégis megpróbált a tervezett párosmeccs előtt játszani egyesben is, miután Irina Falconi visszalépett.

 

A mérkőzés esélyese a világranglista 65. helyén álló Marina Erakovic volt, aki azonnal el is nyerte ellenfele adogatását 40-re. Az új-zélandi játékos ekkor vezetett utoljára…

 

Timi ugyanis azonnal visszabrékelt, 30-ra, majd 2:1-nél újra elnyerhette volna ellenfele szerváját. Ez nem sikerült, majd 3:3-nél két bréklabdát kellett megvédeni. A 21 éves magyar játékos mindkét esélyt hárította, majd 4:3 után 30-ra nyerte el Erakovic adogatását! Utána pedig 40-re hozta a sajátját, így meglepetésre szettelőnybe került.

 

A második játszma első harmada álomszerűen alakult! Timi újabb két alkalommal brékelt (15-re és 0-ra), majd 4:0-ra elhúzott. Az új-zélandi játékos azonban ekkor sem adta meg magát, két bréklabdát is hárított, 15-re elnyerte riválisa szerváját. Így 4:3 lett az állás…

 

Timi a következő gémben két bréklabdát megvédett, majd 5:4 után 40-0-ra is vezetett adogatóként. Végül a harmadik meccslabdát kihasználta és bejutott a második fordulóba.

 

A 21 éves magyar játékos a második fordulóban a 11. helyen kiemelt Madison Keys ellen lép pályára. Az amerikai játékos a nyitó körben 6:3, 6:3-ra nyert a brazil Teliana Pereira ellen.

 

Keys pályafutása legjobbjaként 36. (2013. október 14.) volt a világranglistán. Karrierje során 3 ITF-tornát nyert egyesben. Idén elődöntős volt Sydneyben, míg Strasbourgban egészen a fináléig jutott. Tavaly Birminghamben a legjobb nyolc között búcsúzott, majd Wimbledonban legyőzte Heather Watsont és Mona Barthelt, majd nagy csatában kapott ki a 2012-ben döntős Agnieszka Radwanskától.

 

Az előírt, kötelező pihenő után Timi párosban is pályára lépett Kristina Mladenovic oldalán a 2. helyen kiemelt Ashleigh Barty-Casey Dellacqua kettős ellen.

 

A 33 perces első szett elején az az ausztrálok brékeltek, majd magabiztosan tartották előnyüket. Timi és Mladenovic azonban 5:4-nél 0-ra brékelt, majd a tizenkettedik gémben 40-re nyerte el ellenfele szerváját!

 

A 43 perces második játszmában 2:1 után esőszünet következett. A magyar-francia duó az újrakezdés után kétszer is brékelőnnyel vezetett (3:1, 4:2), de az ellenfél 5:4-re fordított. Barty és Dellacqua a szettért adogatott, de két játszmalabda is kevés volt. Timi és Mladenovic brékelt, majd 6:6 lett. A tie-break sajnos az ausztrálok fölényét hozta.

 

A döntő rövidítésben Timi és Mladenovic 7-5-re is vezetett, majd 9-7 után két meccslabda következett. Az ellenfél mindkettőt hárította, majd 10-9-nél egy harmadik esélyt is. Sajnos a legvégén Barty és Dellacqua volt a jobb, így bejutott a második fordulóba 1 óra 27 perc alatt.