Belgrád: szoros mérkőzés egyesben

Belgrád: szoros mérkőzés egyesben

2021-05-16 – Három játszmában nyert a Roland Garroson tavaly elődöntős Podoroska.

SERBIA LADIES OPEN (250 000 DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ:
Nadia Podoroska (argentin, 5.)-Babos Tímea 6:2, 4:6, 6:3

 

A mérkőzés 2 óra 16 percig tartott.

 

Nehéz ellenfél várta a magyar játékost a belgrádi salakos versenyen, hiszen Podoroska tavaly elődöntős volt a Roland Garroson, a napokban pedig a korábbi világelső Serena Williams ellen is nyert Rómában.

 

A 35 perces első szett szorosabb is lehetett volna: Timi úgy került 5:1-es hátrányba, hogy mindkét elveszített adogatójátékban vezetett 40-30-ra. Aztán sikerült elnyerni Podoroska szerváját, de utána ismét pontosabb volt az ellenfél.

 

Az 55 perces második felvonásban az argentin játékos két sima és egy szoros játék után 3:0-ra vezetett. De ekkor jött a nagy fordulat! Timi alaposan feljavult adogatóként és fogadóként, sorozatban öt gémet nyert. A 28 éves magyar játékos brékelt 30-ra, majd 40-re, fordított 5:3-ra. Podoroska szépített, majd a tizedik gémben bréklabdához jutott. Timi ezt hárította, majd le is zárta a második játszmát.

 

A harmadik szettben Podoroska magára talált adogatóként, majd 4:3 után úgy nyerte el ellenfele adogatását, hogy volt 40-30 is az eredmény. Timi ekkor sem adta fel, de 3:5-öt követően nem tudta kihasználni bréklabdáját.