Az új szezon előtt

2017-12-29 – Ismét Kínában kezdődik Timi versenyprogramja.

 

Még néhány óra és Sencsenben elkészítik egyesben a főtábla sorsolását, amely a jelenlegi legjobb magyar női játékost is érinti. Timi ismét Kínában kezdi az új szezont, amelyre három helyszínen készült Karácsony előtt.

 

– Hogyan alakult az ünnepek előtti négy hét?

 

– Eltelt a Karácsony, így ismét útnak indultam a következő szezonra. Meg is érkeztem Kínába, Sencsenbe. Azt gondolom, hogy egy elég jó felkészülésen vagyok túl. Sok helyen voltam idén. Tíz napig Budapesten készültem, majd jött a monacói egy hét, végül két hét Dubajban. Az elmúlt években inkább csak Monaco volt a helyszín, idén szerettem volna változtatni és melegebb helyen is edzeni. Napi 3-4 órát teniszeztem és 2-3 órát kondiztam, mikor éppen mi volt a tervben. 100%-ig elvégeztünk minden munkát, bizakodva állok neki az új évnek.

 

– Volt-e valamilyen változás a korábbi évek munkájához képest (hosszabb edzések, stb.)? Ha igen, akkor mi volt ennek az oka?

 

– Minimálisan mindig módosítunk és persze próbálunk fejlődni. Voltam egy nagyon komoly fizikai felmérésen a felkészülés előtt, hogy láthassunk pontosan, melyek azok a területek, amelyeken javulhatnék. Így az eredmények alapján állítottuk össze a kondi programomat. Már most is van eredménye a munkának, de ezt azért majd hosszabb távon lehet érzékelni. A teniszben is próbálunk folyamatosan fejlődni. Egyszer egy hosszabb edzés mintsem kétszer rövidebb, hiszen így a figyelmemet is eddzük ezeken a napokon. Tényleg mindig próbálok/próbálunk javulni, de a lényeg mindig egy: a sok-sok munka, ami meghozza a gyümölcsét!

 

– Két évvel ezelőtt legendás kerékpáredzéseid voltak Nizzában. Idén volt-e valamilyen speciális feladat a tenisz és kondiedzések mellett?

 

– Sajnos idén ilyen nem volt:)

 

– Mi a kedvenc emléked a felkészülés idejéből? Ha van ilyen:)

 

– Nem momentumot emelnék ki, hanem az utolsó hetet a felkészülésből:) Ott éreztem, hogy már javulok mindenben, és ami a legfontosabb, nagyon élveztem a játékot és az edzéseket. Ez volt az egyik legnagyobb célom és ez is marad az egyik legnagyobb célom 2018-ra.

 

– Hogyan alakult a sportolói programod a dubaji felkészülés után?

 

– Az ünnepek alatt is voltak edzések. Teniszeztem és kondiztam is, a tényleges pihenés december 24. és 25. volt. Nagyon jó volt otthon lenni, kell ez a pár nap az év első hosszú turnéja előtt. Mint már sokszor mondtam, nagyon is családcentrikus vagyok, fontos számomra a család és a velük eltöltött napok.

 

– Milyen célokat tűztél ki a 2018-as szezonra?

 

– Élvezni a teniszt és küzdeni mindig!