Az első szett mindent eldöntött Fezben…

Az első szett mindent eldöntött Fezben…

2012-04-23 – Az első fordulóban búcsúzott egyesben a világranglistán 64. Babos Tímea a 220 ezer dolláros versenyen, miután vereséget szenvedett a tavaly Budapesten is döntős Irina-Camelia Begutól.

Párosban még javíthat a magyar tini a luxemburgi Mandy Minella oldalán.

 

Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem (FEZ, 220 EZER DOLLÁR) – SALAK, EGYES, 1. FORDULÓ
Irina-Camelia Begu (román)-Babos Tímea 7:6 (7-3), 6:3

 

Sokáig kellett várnia hétfőn Timinek a mérkőzésre, lévén a 3-as pályán mindkét kvalimeccs három szettes volt. De a magyar teniszező remekül kezdett, azonnal brékelőnybe került, sajnos Begu szintén gyorsan egyenlített. Utána Babos 3:2-nél újra lépéselőnybe került, de ellenfele újra egalizált, sőt a hajrára már brékelőnnyel fordult.

 

De Timi ismét összeszedte magát, sőt a rövidítésben 2-0-ra vezetett. De innen a román teniszező volt a jobb, sajnos a következő percekben a nyitó játszma megnyerése után a második szettben hatalmas előnyre tett szert. Begu 5:0-ra elhúzott, sajnos Timi első adogatásai nem hoztak sok pontot, illetve elsősorban a riválisnak…

 

De a magyar játékos ekkor sem adta fel, úgy jött fel 5:3-ra, hogy 5:2-nél három meccslabdát hárított ellenfele szerváinál. De ezután Begu végleg megtörte Timi ellenállását, hetedszer is brékelt.

 

Sajnos az első adogatásaimból nem tudtam elég pontot szerezni, pedig fogadóként még jól is ment a játék. A rövidítésben 3-3-nál egymás után háromszor veszítettem el pályahiba miatt a labdamenetet. Kritikán aluli volt a pálya, ezekben a helyzetekben a labda szinte elgurult. Utána pályakarbantartás jött, ez végképp megzavart” – mondta Babos Tímea.

 

Az ifjú játékos edző-édesapja, Babos Csaba megjegyezte: nem ez volt Timi élete formája, nem ez volt élete mérkőzése.

 

Hétszer veszítette el az adogatását, így nem lehet nyerni” – tette hozzá.