AO 2016: búcsú párosban

2016-01-22 – A korábbi világelső Hszie Szu-vej, valamint Okszana Kalasnyikova 2 óra 8 perces mérkőzésen jutott tovább Melbourne-ben.

 

AUSTRALIAN OPEN –MELBOURNE (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Hszie Szu-vej, Okszana Kalasnyikova (tajvani, grúz)-Babos Tímea, Katarina Srebotnik (magyar, szlovén, 4.) 6:3, 4:6, 7:5

 

Sajnos a 2015-ös versenyhez hasonlóan ezúttal is a 2. fordulóban búcsúzott Timi női párosban. Egy évvel ezelőtt Kristina Mladenovic oldalán három szettben szenvedett vereséget a későbbi tornagyőztes Mattek-Sands – Safarova duótól és ezúttal is nagy csata után nyert az ellenfél…

 

A 32 perces első szettben 2:1-re még a 4. helyen kiemelt kettős vezetett, de utána sorozatban háromszor veszítette el az adogatását. Így 5:2-nél hiába brékelte ellenfelét a magyar-szlovén kettős.

 

A 39 perces második játszmában 4:4-ig együtt haladt a két páros, addig bréklabdához sem jutott a fogadó. A kilencedik gémben aztán Timi és Srebotnik elhúzott 40-0-ra és végül kihasználta a negyedik esélyt, elnyerte ellenfele szerváját.

 

5:4 után a 4. helyen kiemelt magyar-szlovén duó 40-0 után 30-ra hozta a szerváját, így lezárta a második felvonást.

 

A harmadik játszma elején, 1:1 után Hszie és Kalasnyikova bréklabdákat hárított, majd folyamatosan nyomás alatt tartotta ellenfelét fogadóként. A tizedik gémben Timi és társa meccslabdát hárított adogatóként, majd 6:5-nél vezetett 40-30-ra. A 6:6 helyett azonban a tajvani-grúz duó egyenlített a játékon belül, majd nem sokkal később második mérkőzéslabdáját már kihasználta.

 

Ezzel Timi befejezte szereplését az Australian Openen: egyesben és párosban is a második fordulóig jutott. A tervek szerint legközelebb Szentpéterváron lép pályára a St. Petersburg Ladies Trophy elnevezésű WTA-versenyen.