AO 2015: vereség vegyes párosban

2015-01-23 – Az 1. helyen kiemelt, tavaly a US Openen győztes Mirza-Soares kettős három játszmában nyert Timi és Eric Butorac ellen az 1. fordulóban vegyes párosban az Australian Openen.

A mérkőzés 59 percig tartott.

AUSTRALIAN OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), VEGYES PÁROS, 1. FORDULÓ
Sania Mirza, Bruno Soares (indiai, brazil, 1.)-Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai) 6:1, 4:6, 10-3

 

A 21 perces első szettet az adogatójátékok közötti különbségek döntötték el. A Mirza-Soares kettős magabiztosan szervált, összesen három labdamenetet veszített. Az 1. helyen kiemelt páros kétszer is 40-re brékelt (40-40 után a következő pont döntött), 5:0-ra is vezetett. Timi és társa ekkor szépített. de az ellenfél a következő gémet is 0-ra nyerte.

 

A 30 perces második játszma már sokkal nagyobb küzdelmet hozott. Timi és Butorac nagyon figyelt most már az adogatásokra, 5:4-ig egyszer sem kellett bréklabdát hárítania. Ekkor a magyar-amerikai kettős fogadóként két szettlabdához jutott, a második esélyt ki is használta 40-40 után.

 

A rövidítésben aztán Mirza és Soares volt ismét magabiztosabb. Az indiai-amerikai kettős adogatóként nem veszített labdamenetet, fogadóként viszont négy pontot is gyűjtött.

 

Timi női párosban még pályára lép Kristina Mladenovic oldalán az Australian Openen: a 2. fordulóban a Bethanie Mattek-Sands – Lucie Safarova (amerikai, cseh) kettős lesz az ellenfél.