AO 2015: nagy csata, vereség női párosban

AO 2015: nagy csata, vereség női párosban

2015-01-24 – A Mattek-Sands – Safarova kettős hatalmas csatában, három játszmában nyert Timi és Kristina Mladenovic ellen a párosverseny második fordulójában az Australian Openen.

A mérkőzés 2 óra 27 percig tartott.

AUSTRALIAN OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 10.) 4:6, 7:6 (7-2), 6:4

 

„Rettentő közeli meccs volt, sok sansszal…Úgy éreztem, hogy jól játszottam, főként nagyon jól ment a ritörn. Küzdöttünk végig, most sajnos nem sikerült. Nekem véget ért az Open. Nem voltak egyszerű meccseim, könnyű sorsolásaim. De sokat tanultam, remélem, hogy a jövőben tudom kamatoztatni. Köszi a drukkolást” – nyilatkozta Timi.

 

Nagy csatát és számos fordulatot hozott a mérkőzés, amelyen minimális különbség döntött. Sajnos ezúttal nem a magyar-francia kettős javára…

 

A 45 perces nyitó játszma első felét a múlt héten Sania Mirza oldalán Sydneyben tornagyőztes Mattek-Sands és az ausztráliai versenyen tavaly Timivel diadalmaskodó Safarova zárta jobban. Az amerikai-cseh kettős 15-re brékelt, 4:2-re elhúzott.

 

Timi és Mladenovic azonban villámgyorsan összeszedte magát, sorozatban négy gémet nyert. A 10. helyen kiemelt duó először 40-re, majd 30-ra nyerte el ellenfele adogatását. A magyar-francia páros 5:4 után 40-re hozta szerváját, így a szettet is.

 

Az 53 perces második játszmában Mattek-Sands és Safarova brékelt 1:0-nál, majd 3:0ra, 4:1-re és 5:2-re is vezetett. Timi és társa azonban 5:3-nál 30-ra elnyerte ellenfele szerváját, utána pedig a rövidítést is kiharcolta.

 

A tie-break elején az amerikai-cseh duó kétszer elnyerte a 10. helyen kiemelt kettős adogatását, ezután előnyét meg is őrizte.

 

A döntő szett elején, Timi és Mladenovic 2:1-nél bréklabdához jutott, de nem tudott élni az eséllyel. Az ellenfél egyenlített (2:2), majd 15-re elnyerte ellenfele szerváját…A magyar-francia kettős a nyolcadik gémben brékelt vissza, de 4:4 után újra elveszítette adogatását. Innen pedig már nem volt visszaút…Mattek-Sands és Safarova 5:4-nél a meccsért szervált, 40-15 után a második mérkőzéslabdát ki is használta.