AO 2014: vereség párosban a 3. körben

2014-01-19 – Timi és Petra Martic szettben vereséget szenvedett az ausztrál Jarmila Gajdosovától és a horvát Alja Tomljanovictól.

A mérkőzés 1 óra 10 percig tartott.

 

AUSTRALIAN OPEN (MELBOURNE, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Jarmila Gajdosova, Alja Tomljanovic (ausztrál, horvát)-Babos Tímea, Petra Martic (magyar, horvát) 6:2, 7:5

 

„Egy nagyon jól játszó ellenféllel találtuk ma szembe magunkat. Azt gondolom, hogy én jól felvetem a versenyt a nagy szervák és ütések ellen, de sajnos Petra ma nem játszott valami jól. Végülis reálisnak mondhatom, hogy esélyünk nem volt. Viszont boldog vagyok, hogy nem veszítettem el egyszer sem a szervám, jól ritörnöztem. Összességében elégedett vagyok a mai játékommal. Jó lenne, ha egyéniben is mindig ennyit tudnék játszani. Goran Ivanisevic végignézte a meccset, elég jóban lettünk a hét során. Próbálta Velem megosztani a tapasztalatait. Elmondta, hogy mennyire jó a szervám, de hogy lehetne még hatékonyabb és magasabb százalékú. Rettentően örülök, hogy tőle hallhattam mindezt. Melbourne, vagy inkább azt mondom, hogy Ausztrália, rengeteg pozitív élményt és tapasztalatot adott! Nikolával készen állunk a kihívásokra, mert érezzük, hogy kevés kell az egyéni sikerhez is! Ma utazok haza, legközelebb Párizsban játszok, aztán Fed Kupa. Köszi az egész túrám alatti szurkolást! Higgyétek el, hogy sokat jelent Nekem!!!” – nyilatkozta Timi.

 

A 27 perces első szett elején Timi és Martic simán hozta első adogatását, majd 40-40-re állt a következő gémben. Sajnos az ausztrál kettős egyenlített, majd 40-re brékelte Marticot. A magyar-horvát duó még szépített 3:2-re, de ezúttal nem fogadott olyan jól, mint szombaton a tavalyi döntős ellen.

 

Gajdosova és Tomljanovic viszont kiválóan ritörnözött, 4:2-nél 30-ra nyerte el ellenfele, Martic adogatását. A hazai páros a következő játékban 0-ra szerválta ki a szettet.

 

A második játszma már sokkal szorosabban alakult. Timi és horvát társa sokkal jobban szervált, 5:5-ig folyamatosan vezetett.  A fogadásokkal azonban nem igazán boldogultak, bréklabdáig nem jutottak el.

 

Sajnos a tizenegyedik játékban Gajdosova és Tomljanovic brékelt 30-ra, kihasználta a második esélyt Martic szervájánál. Utána pedig már 30-30 után adogatóként nem adtak esélyt ellenfelüknek, 30-ra kiszerválták a mérkőzést. Így a hazai duó jutott a negyeddöntőbe.

 

Timi így befejezte melbourne-i szereplését. A 20 éves magyar játékos a tervek szerint legközelebb Párizsban lép pályára, majd jön a Fed Kupa budapesti versenye, utána pedig két brazíliai torna következik Rióban és Florianopolisban. A magyar játékos társa a francia fővárosban Kristina Mladenovic lesz párosban.