AO 2014: újabb drámai vereség egyesben

AO 2014: újabb drámai vereség egyesben

2014-01-14 – Timi nem jutott egyesben a második fordulóba, miután drámai, három játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett Anna Karolina Schmiedlovától.

A találkozó 2 óra 37 percig tartott az Australian Openen.

 

AUSTRALIAN OPEN (MELBOURNE, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Anna Karolina Schmiedlova (szlovák)-Babos Tímea 4:6, 6:4, 7:5

 

A 20 éves magyar játékos tavaly szintén három szettes mérkőzésen búcsúzott Melbourne-ben…Egy évvel ezelőtt Kristina Mladenovic 9:7-re nyerte a döntő játszmát és Timi ezúttal is nagyon közel állt a továbbjutáshoz, nagyon közel…

 

A 42 perces első szettben Timi 1:1 után elnyerte szlovák ellenfele adogatását, de azonnal el is veszítette előnyét. 3:3 után viszont a magyar játékos újra brékelt, majd 5:3-ra elhúzott. Schmiedlova ekkor még szépített, de a 10. gémben Timi 0-30-ról hozta adogatását!

 

Az 57 perces második játszma drámai csatát hozott, amelynek első részében a magyar játékos eldönthette volna a mérkőzést…Schmiedlova ugyanis 3:2-ig összesen öt bréklabdát hárított! Timi a hatodik gémben újra elveszítette adogatását, majd ebben a szettben még további két alkalommal. Így hiába brékelt 4:2-nél és 5:3-nál, végül elveszítette ezt a szettet.

 

Az 58 perces harmadik játszma elején Schmiedlova újabb három bréklabdát hárított, majd 40-re nyerte el ellenfele szerváját. A 19 éves szlovák játékos immár sorozatban negyedszer vette el Timi adogatását, egyre közelebb került a továbbjutáshoz…Schiemedlova 2:0-nál újabb két bréklabdát hárított, majd 4:1-re elhúzott.

 

A magyar játékos ezután is küzdött és hajtott, 5:3-nál két mérkőzéslabdát hárított! Sőt! Timi újra elnyerte a szlovák tinédzser adogatását, szervált az egyenlítésért. A magyar játékos a 10. gémben újabb meccslabdát hárított, majd hozta adogatását (5:5).

 

Az utolsó játékban Timi újabb két meccslabdát hárított, de sajnos a hatodikat már kihasználta Anna Karolina Schmiedlova.

 

A magyar játékos női párosban Petra Martic oldalán szerepel még Melbourne-ben.