AO 2022: Timi nem lép pályára Melbourne-ben

AO 2022: Timi nem lép pályára Melbourne-ben

2021-12-16 – Ezt az Instagram-oldalán jelentette be.

 

A világ sajnos sokat változott a 2020-as Australian Open páros győzelmünk óta. Idén Melbourne-ben kaptam egy hatalmas, szinte feldolgozhatatlan pofont a párostársamtól, aztán jött a Covid megbetegedésem, majd a makacs sérüléseim.

 

Minden idegszálammal és akaratommal vetettem bele magam az edzésekbe pár hónappal ezelőtt, és elkezdtem visszatérni a versenytenisz világába. 

 

A gyengébb egyéni ranglista helyezésem és a páros sikereim miatt nyilvánvalóan dilemmák sorozata előtt állok a jövőben, de egy biztos, nem adom fel, mert tudom és hiszem, hogy több van bennem ennél. (És igen, lesz még Babos Timivel felálló páros 2022-ben, de erről később jelzek Nektek.😉).

 

Mindezt elmondva azonban arra az elhatározásra jutottam, hogy a jövő évi Australian Opent X év után kihagyom, mert a karrieremben eljutottam arra a pontra, amikor a kereseti lehetőség és az esetleges dicsőség nem minden. Egyszerűen nem tudok azonosulni az ausztrál kormány Covid-intézkedéseivel, az esetleges karantén kötelezettséggel, ahogy a Covid táborok is elrettentenek. Őszintén mondom, hogy nem mennék nyugodt szívvel Ausztráliába, sem az egyéni kvalira, sem pedig a kedvenc páros Slamemre.

 

Sajnálom a helyzetet és minden Auszráliába készülő versenyző társamnak sok sikert és mindenek előtt biztonságos ott tartózkodást kívánok!

xx Timi”