AO 2021: vereség a 2. fordulóban

2021-02-10 – Potapova a simán megnyert első játszma után 2:4-ről fordított a második szettben.

AUSTRALIAN OPEN 2021 (GRAND SLAM-VERSENY, 80 000 000 AUSZTRÁL DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Anasztaszija Potapova (orosz)-Babos Tímea 6:2, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 18 percig tartott Melbourne-ben.

 

„A tenisz nem könnyű. Időnként örömöt, máskor nehéz pillanatokat okoz…Mindig feszegetned kell a határaidat: új célokat kell kitűzni és megpróbálni elérni azokat. A mai nap nem alakult jól. De minden jó és kevésbé jó dologból tanulhatok. Ez tesz majd erősebbé” – írta Timi az Instagramon.

 

A 29 perces első játszmában Potapova úgy vezetett 3:0-ra, hogy a második gémben 0-ra nyerte el ellenfele adogatását. Ezután Timi feljavult, de a fordításra nem volt esélye. A hatodik játékban pedig Potapova ismét 0-ra brékelt, ezzel le is zárta a nyitó felvonást.

 

A második szettben Timi 1:1 után 30-ra nyerte el az orosz játékos szerváját, majd 3:1-nél újabb bréklabdája volt. Sajnos Potapova ezt már hárította…A magyar játékos a hatodik gémben még hozta az adogatását nagy csatában, a folytatásban viszont újra jobb volt az ellenfele.

 

Potapova a nyolcadik játékot 30-ra nyerte fogadóként, majd 5:4 után hatalmas csata alakult ki. Timi 40-15-re is vezetett, majd volt újabb gémlabdája. Az orosz játékos azonban mindannyiszor egyenlített, majd meccslabdához jutott. Sajnos a másodikkal élni is tudott Potapova, így bejutott a 3. fordulóba.