AO 2019: vereség egyesben

2019-01-16 – Stephens összesen ötször nyerte el Timi adogatását.

AUSTRALIAN OPEN 2019 (GRAND SLAM-VERSENY, 60 500 000 AUSZTRÁL DOLLÁR), NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Sloane Stephens (amerikai, 5.)-Babos Tímea 6:3, 6:1

 

 A mérkőzés 1 óra 37 percig tartott Melbourne-ben, a Rod Laver Arenaban.

 

„Úgy érzem, ez egy jó mérkőzés volt! Nagyot kellett küzdeni. Az ellenfelem nagyon jól játszott és Nekem is sok jó pillanatom volt. Persze mindig lehet a teniszről beszélni, de most a legfontosabb a hozzáállás, a mentalitás, az attitűd volt. Ezek pedig nagyon pozitívak voltak a részemről is. Ez az, ami számít! Ha valamit ki kellene emelni negatívumként, az a második adogatások utáni fogadásaim lennének. Abban lehettem volna jobb is. De összességében olyan nyomást kaptam Sloane-tól, amit azért ritkán. És nem olyan értelemben, hogy csapkodta a nyerőket, hanem egyszerűen nem hibázott és nagyon jól mozgott, többször kellett megnyerni egy pontot. Élveztem azért a meccset, mindent megtettem. Abban hiszek, ha ilyen attitűddel játszom, akkor a jó tenisz is jön. Szóval: csinálom tovább!” – nyilatkozta Timi.

 

A 2017-ben US Open-győztes Stephens úgy nyert két játszmában a második fordulóban, hogy az eredménynél jóval szorosabb volt a mérkőzés.

 

Az 58 perces első szettben a világranglista 5. helyezettje a nyitó gémben 30-40-ről hozta adogatását, majd a magyar játékos hárított két bréklabdát. Aztán 2:1 után Stephens 40-0-ra is vezetett fogadóként, végül az ötödik esélyét használta ki (1:3).

 

Timi bátran, nagy szívvel és elszántsággal küzdött, ennek meg is lett az eredménye! Az ötödik játékban 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd 30-40-ről hozta a sajátját. Stephens ezután 15-re nyerte adogatását, majd fogadóként elhúzott 40-0-ra. Timi hárította a bréklabdákat, de sajnos az újabb fogadóelőnyt már kihasználta ellenfele.

 

Stephens 5:3 után 40-15-re is vezetett, végül a hatodik szettlabdát értékesítette.

 

A második felvonás elején az amerikai játékos brékelt 30-ra, majd 2:0-ra is vezetett. Timi ekkor sem adta fel, hajtott-küzdött, ezúttal 0-40 után összesen négy bréklabdát hárított és nyerte az adogatását. 2:1 után azonban Stephens bréklabdáról hozta a szerváját, majd újra elhúzott 40-0-ra fogadóként. Timi még megvédte a három bréklabdát, de a negyedikkel nem bírt. Ez pedig végleg eldöntötte a meccset.

 

Stephens 4:1 után 0-ra nyerte az adogatását, majd brékelt 30-ra.