AO 2019: vereség a döntőben

2019 Austalian Open

2019-01-25 – (Fotó: Ben Solomon/Tennis Australia) Csang és Stosur 1:3 után háromszor nyerte el ellenfele adogatását, összesen 10 bréklabdát hárított.

AUSTRALIAN OPEN 2019 (GRAND SLAM-VERSENY, 60 500 000 AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 37 percig tartott Melbourne-ben.

 

“Sajnos ma nem sikerült a győzelem..Vannak napok, amikor nem úgy megy a játék, ahogy szeretné az ember. Az ellenfél jól játszott, megérdemelték a győzelmet! Mindent megtettünk, otthagytuk szívünket, lelkünket a pályán, legközelebb sikerül. Emellett ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ Nagy Adrinak, a junior párosgyőzelemért!Végül pedig szeretném megköszönni a sok drukkolást es szeretetet amit kapok! Igyekezni fogok továbbra is, ígérem!” – nyilatkozta Timi.

 

Sajnos ez nem Timi és Kristina Mladenovic napja volt…

 

Az 51 perces első játszma nyitó játékában a kínai-ausztrál kettős négy bréklabdát hárított. Ez sajnos a folytatásra is igaz volt, Csang és Stosur éppen a legfontosabb pillanatokban múlt felül ellenfelét. A harmadik gémben Timi és Kiki Mladenovic nagy csatában, a harmadik esélyt kihasználva nyerte el Csang adogatását, de hamarosan jött a fordulat.

 

A negyeddöntőben a világelső cseh párost elbúcsúztató kínai-ausztrál kettős a hatodik gémben 40-re vette el Timi szerváját, majd 4:3 után 30-ra brékelte Mladenovicot. Ezután Csang és Stosur hárított két fogadóesélyt, utána pedig le is zárta a nyitó felvonást.

 

A második szettben 3:2-ig mindig Timi és társa vezetett, majd jött egy újabb bréklabda. Sajnos ezt is hárította az ellenfél, majd 30-0-ról nyerte el a francia játékos szerváját. Jött két sima adogatógém, majd Stosur adogatott a trófeáért. Timi és Kiki Mladenovic bréklabdához jutott, de ezúttal sem sikerült élni a lehetőséggel. Utána pedig a korábban párosban világelső ausztrál játékos ki tudta szerválni a döntőt.