AO 2019: magyar kettős Melbourne-ben

AO 2019: magyar kettős Melbourne-ben

2018-11-30 – (Fotó: BTC) Timi vegyes párosban indul majd Fucsovics Mártonnal.

 

A  jelenlegi első számú magyar női-, illetve férfi teniszező, Babos Tímea és Fucsovics Márton egyesítik erőiket vegyes párosban. Az Australian Openen (ahol Timi 2018 női párosban nyert Kristina Mladenovic oldalán, vegyes párosban pedig döntőt játszott Rohan Bopannával) már biztosan rajthoz állnak együtt, és a tervek szerint annyi Grand Slam-versenyen indulnak el, amennyin csak tudnak – szerepel a molcsapat.hu-n.

 

Timi igazi párosspecialista, alig egy hónapja védte meg világbajnoki címét, és 2018-ban egy Grand Slam-győzelem mellett a US Openen is finálét játszott, és első felnőtt magyar játékosként a páros világranglista első helyét is elhódította. Jelen pillanatban a harmadik, egyesben pedig az 59. pozíciót foglalja el.

 

“Mióta teniszezem, ismerem Marcit” – mondta Timi, aki pontosan emlékszik arra, hogy az első Vidék-bajnokságon látta először “azt a nagyon tehetséges, szőke fiúcskát”.

 

Timi újra kiemelte, elsősorban ő is egyéni játékosként tekint magára, de párosban, sőt vegyes párosban érte el legkomolyabb sikereit.

 

“Tudom, hogy Marci milyen ember és milyen kiváló játékos, így számomra nem kérdés, hogy nagyon jók leszünk együtt. Az, hogy a játékunk mennyire egészíti jól ki egymást, majd kiderül, mindenesetre biztosan Marcinak is jó lesz, hogy olyan ember áll mellette, akit ismer és akiben megbízik.”

 

Az Australian Openen biztosan elindulnak együtt, a további terveikről pedig Timi azt mondta, szeretné, ha mind a négy Grand Slam-versenyen el tudnának indulni vegyes párosban.

 

Timi elmondta, az utóbbi időben ritkán indult el vegyes párosban, de amikor igen, akkor szinte mindig elég messzire jutott.

 

“Nyugodtabban állhatok majd a pályán úgy, hogy egy jó barátommal küzdünk ugyanazért a célért, ráadásul egy olyannal, akit emberként és játékosként is nagyon becsülök. Ez belőlem reményeim szerint még jobb teljesítményt hoz majd ki.”

 

Timi és Marci egyetértettek abban, hogy minél többször szeretnének együtt versenyezni, és minél több versenyt szeretnének megnyerni, de a kulcsmondat egyértelműen Timitől hangzott el: “A cél Tokió, ahol érmet szeretnénk nyerni” – mondta eltökélten Timi.

 

A 25 éves játékos 2014-ben az amerikai Eric Butorac oldalán bejutott a legjobb négy közé vegyes párosban a Roland Garroson, majd 2015-ben döntőt játszott Wimbledonban az osztrák Alexander Peyával. Idén pedig az indiai Rohan Bopannával került a fináléba az Australian Openen.