AO 2019: magabiztos kezdés párosban

SINGAPORE - OCTOBER 27: Timea Babos of Hungary and Kristina Mladenovic of France celebrate match point over Ashleigh Barty of Australia and CoCo Vandeweghe of the United States in the Women's doubles semi final match on Day 7 of the BNP Paribas WTA Finals Singapore presented by SC Global at Singapore Sports Hub on October 27, 2018 in Singapore. (Photo by Yong Teck Lim/Getty Images for the WTA)

2019-01-17 – Timi és Kristina Mladenovic összesen három játékot veszített.

AUSTRALIAN OPEN 2019 (GRAND SLAM-VERSENY, 60 500 000 AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Raluca Olaru, Galina Voszkobojeva (román, kazah) 6:0, 6:3

 

 A mérkőzés 1 óra 6 percig tartott Melbourne-ben.

 

„Nagyon stabil és jó mérkőzést játszottunk. Természetesen minden meccsen lehet tanulni, ma is voltak kisebb zökkenők, de ezekből is jól jöttünk ki. Örülök a győzelemnek! Úgy érzem, én kifejezetten jól játszottam, pedig jó ideje nem párosoztunk együtt. Mégis remek teniszt játszottunk, ennek nagyon örülök!” – nyilatkozta Timi.

 

A címvédő, s egyben aktuális világbajnok kettős meggyőző, magabiztos győzelemmel rajtolt a szezon első Grand Slam-versenyén.

 

A 30 perces első felvonásban Timi és Kristina Mladenovic adogatóként és fogadóként is jó teljesítményt nyújtott. A magyar-francia kettős háromszor nyerte el ellenfele szerváját: kétszer 30-ra, majd 5:0 után 15-re. Közben fontos pillanatban, még 2:0-nál hárított bréklabdát a címvédő páros.

 

A második felvonás már szorosabban alakult. Timi és társa 1:0 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását, de utána Olaru és Voszkobojeva is feliratkozott az eredményjelzőre. A román-kazah kettős 40-re brékelt.

 

Aztán a hatodik gémben, 3:2 után Timi és Kristina Mladenovic 40-re vette el az ellenfél szerváját, majd a kilencedik játékot 30-ra hozta. Így a 2. helyen kiemelt kettős jutott be a második fordulóba.

 

A magyar-francia páros következő ellenfele Han Hszin-jün és Darija Jurak lesz.

 

Az 1990. május 30.-án született kínai játékos 68. helyen áll a világranglistán, ez pályafutása legjobbja. Han eddig 3 WTA Tour- és 19 ITF-versenyt nyert párosban.

 

Az 1984. április 5.-én született horvát játékos 48. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 27. (2017. február 6.) volt. Jurak eddig 5 WTA Tour- és 19 ITF-tornán nyert párosban.

 

Han és Jurak tavaly veretlen maradt Washingtonban (Egyesült Államok, 250 000 dollár, kemény pálya).