AO 2019: győztes rajt vegyes párosban

2019-01-19 – (Fotó: EPA/RITCHIE TONGO) Timi és Fucsovics Márton döntő rövidítés után jutott tovább.

AUSTRALIAN OPEN 2019 (GRAND SLAM-VERSENY, 60 500 000 AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), VEGYES PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Fucsovics Márton – Csang Su-aj, John Peers (kínai, ausztrál) 6:3, 4:6, 10-7

 

A mérkőzés 1 óra 14 percig tartott Melbourne-ben.

 

„Nehéz és hosszú napon vagyok túl. De a lényeg a két győzelem! Örülök ennek, hiszen meg kellett küzdeni a meccsekért. Az értékelést a női párossal kezdeném: nehéz volt az első játszma, az ellenfél furcsa teniszt játszott, ehhez hozzá kellett szoknunk. Enerváltabbak és túlságosan idegesek is voltunk. A második szettől aztán nagyon jól játszottunk. Boldog vagyok, fontos győzelem volt! Mentálisan is sokat jelent, hogy így tudtunk visszajönni. A vegyesről pedig bátran mondhatom, hogy magas színvonalú játék volt. Nyilván boldog vagyok, hogy Fucsóval játszhattam. Azt mondta, hogy az elején picit izgult, de a jó kedvem átlendítette ezen. Szerintem egy nagyon jó párost győztünk le, jó játékkal. Vasárnap nem lépek pályára, de edzünk majd együtt Marcival, szóval ezt is várom!” – nyilatkozta Timi.

 

Csang Su-aj közel 3 órás egyéni mérkőzése miatt picit csúszott a vegyes páros meccs kezdése, amelyre csaknem megtelt a 7-es pálya lelátója. Sokan drukkoltak a magyar kettősnek is, Timi és társa pedig meg is hálálta a szurkolást.

 

A 27 perces első játszmában a kínai-ausztrál páros jutott először bréklabdához, de 1:0 után nem tudta kihasználni az esélyt. Timi és Fucsovics Marci 2:2 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd a hetedik gémben 40-15-re is vezetett fogadóként. Csang és Peers mindhárom esélyt hárította, de 5:3 után adogatóként csak három labdamenetet nyert.

 

A 35 perces második felvonás fordulatot hozott. A kínai-ausztrál kettős 1:1, majd 3:3 után is brékelőnybe került. A magyar páros csak az elsőre tudott eredményesen reagálni, így hamarosan jött a harmadik „szett”, vagyis a 10 nyert pontig tartó rövidítés.

 

A tie-breakben 3-3-ig mindkét kettős eredményesen adogatott, majd jött a sok minibrék. Mindvégig Timi és Marci volt lépéselőnyben, igaz 7-4 után egyik szervát sem sikerült megnyerni. Szerencsére a magyar kettős ezután újabb két fogadópontot nyert, majd a második meccslabdára Fucsovics kiszerválta a rövidítést.

 

Timi és Marci következő ellenfele a második kiemelt Nicole Melichar és Bruno Soares (amerikai, brazil)  vagy Irina-Camelia Begu és Horia Tecău (román) lesz.