AO 2018: vereség vegyes párosban

2018-01-28 – Meccslabdáról fordított a döntőben a kanadai-horvát kettős.

 

AUSTRALIAN OPEN (55 000 000 AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Gabriela Dabrowski, Mate Pavić (kanadai, horvát, 8.)-Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai, 5.) 2:6, 6:4, 11-9

 

A döntő 1 óra 8 percig tartott Melbourne-ben.

 

„Sajnálom, végülis meccslabdáról buktuk el a döntőt! De így is hihetetlen Australian Openem volt. Nagyon boldog vagyok, ma is jól játszottam. Sajnálom, hogy így alakult a vége. De nem szabad elfelejteni az elmúlt két hetet. Sok időm nincsen, hiszen a doppingvizsgálat után azonnal indulunk a repülőtérre. A jövő héten már Tajvanon lesz versenyem. Nincs és a pénteki páros után sem volt sok idő az ünneplésre. Ilyen az élet, menni kell tovább” – nyilatkozta a magyar játékos.


Babos első magyarként játszott két döntőt a felnőttek között Grand Slam-versenyen, a győzelmi duplázás azonban már nem sikerült. Közel járt ehhez Rohan Bopanna oldalán, de a simán megnyert első szett után picit visszaesett a kettős teljesítménye. A túloldalon pedig a szombaton férfi párosban is ünneplő Pavić mellé felnőtt Dabrowski.

 

A 25 perces szettben még egyértelműen a magyar-indiai kettős akarata érvényesült. Babos és Bopanna 2:1 után 30-ra nyerte el a kanadai játékos adogatását, majd a brékelőnyt meg is őrizte.

 

A nyolcadik gémben az ötödik helyen kiemelt páros fogadóként húzott el 40-0-ra, majd ki is használta a harmadik játszmalabdát.

 

A 31 perces második felvonás nagy változást hozott. Dabrowski alaposan feljavult adogatóként, emellé a kanadai-horvát kettős fogadóként is sok gondot okozott ellenfelének. A magyar játékos 1:1 után még megmentette a szerváját 0-40-ről, de a hetedik gémben már elveszítette az adogatását.

 

A végén Pavić 15-re szerválta ki a játszmát.

 

A bajnoki rövidítés elején a kanadai-horvát kettős elnyerte Bopanna adogatását, majd egy újabb fogadóponttal 6-3-ra is vezetett. Babos és indiai társa fordított 7-6-ra, majd 9-8-nál meccslabdához jutott. Pavić két nagyszerű adogatással szerzett pontot, majd a magyar játékos szerváját Dabrowski védhetetlen fogadással nyerte meg.