AO 2018: Timi és Kiki a csúcson!!!

2018-01-26 – Az első szettet brékhátrányból fordította meg a magyar-francia kettős.

 

AUSTRALIAN OPEN (55 000 000 AUSZTRÁL DOLLÁR), NŐI PÁROS
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 2.) 6:4, 6:3

 

A finálé 1 óra 22 percig tartott Melbourne-ben.

 

“A döntő elképesztő volt, hihetetlen jól játszottam, egy pillanatig sem izgultam. A világ egyik legjobb párosa ellen sikerült nyerni. Elképesztő érzés, boldog vagyok, hogy végre Grand Slam-bajnok lettem. Ezt a döntőt mi nyertük meg, nem adták oda nekünk. Mámor, öröm, ami bennem van, néhány könnycsepp is kicsordult. Most talán a világ egyik legjobb páros játékosának mondhatom magam. A WTA Finals után az első Grand Slamet is sikerült megnyerni, és most szeretnék megszerezni egy újabb trófeát. “Az eredmény alapján azt mondhatom, hogy az elődöntő és a döntő volt a legkönnyebb. Nem emlékszem, hogy utoljára mikor adtam vissza ennyire jól a labdákat, végig mi irányítottunk. Fontos állomás ez a karrieremben, emlékszem, nem egyszer pityeregtem Grand Slam torna után, hogy nem sikerült, most pedig az örömtől sírok.” – nyilatkozta Timi a finálé után.

 

A magyar-francia kettős 2014-ben döntős volt Wimbledonban, akkor 6:1, 6:3-as vereséget szenvedett a Sara Errani-Roberta Vinci kettőstől. Timi és Kristina Mladenovic a 2015-ös szezon után nem folytathatta az együttműködést, a mostani „visszatérés” viszont tökéletesen sikerült!

 

Timi első magyarként játszott finálét a felnöttek között az Australian Openen, de a kezdés nem volt igazán jó. A 37 perces első szettben az ötödik gémben 40-0-ról veszítette el adogatását, a válasz viszont nem késett!

 

Timi és Kristina Mladenovic 3:4 után 30-ra brékelt, majd 15-re nyerte adogatását. Az orosz kettőst ez alaposan elbizonytalanította, ez meg is látszott a következő játékban. A magyar-francia páros fogadóként jutott szettlabdához és azt ki is használta!

 

A második felvonás elején Makarova és Vesznyina jutott brékelőnyhöz, de hamarosan fordult a kocka. Az 5. helyen kiemelt kettős sorozatban három játékot nyert, kétszer brékelt! Sajnos Mladenovic nem tudta hozni a szerváját, jöttek az újabb izgalmak.

 

Szerencsére Timi és francia társa a hetedik gémet megnyerte 40-re, majd remek megoldások után fogadóként vezetett 40-0-ra. Az orosz ellenfél két esélyt hárított, a harmadikkal azonban nem tudott mit kezdeni.

 

Kristina Mladenovic adogatott a trófeáért! Nem indult könnyen a játék, Makarova és Vesznyina először két, majd újabb egy bréklabdához jutott. Eredménytelenül. Mladenovic ásszal egyenlített, majd a következő két labdamenet is a magyar-francia kettősé lett!

 

Timi ezzel történelmet írt és először nyert a felnöttek között Grand Slam-versenyt, Kristina Mladenovic oldalán!!!