AO 2018: szoros meccs és győzelem női párosban

AO 2018: szoros meccs és győzelem női párosban

2018-01-20 – Timi és Kristina Mladenovic szetthátrányból fordított.

 

AUSTRALIAN OPEN (55 000 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 5.)-Lara Arruabarrena, Arantxa Parra-Santonja (spanyol) 3:6, 6:3, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 58 percig tartott Melbourne-ben.

 

A reméltnél sokkal izgalmasabban és szorosabban alakult a magyar-francia páros második melbourne-i fellépése. A 38 perces első játszmában Timi és Kristina Mladenovic adogatógémjei nem igazán jelentettek előnyt. Arruabarrena és Parra-Santonja ugyan egyszer elveszítette szerváját, viszont háromszor brékelt. A végén 5:3 után a spanyol kettős fogadóként használta ki második szettlabdáját.

 

A 40 perces második játszma már más forgatókönyvet hozott, de ekkor is bizonytalan volt az 5. helyen kiemelt páros. Timi és Mladenovic 1:1, majd 2:2 után is elnyerte ellenfele adogatását, de azonnal el is veszítette a következő szervagémet. A magyar-francia kettős a két saját játékban összesen egy labdamenetet nyert…

 

Szerencsére 3:3 után jött az újabb brék, viszont ezt az előnyt már meg is erősítette Timi és Mladenovic. A magyar-francia kettős 15-30-ról nyerte a szerváját. A kilencedik gémben a spanyol páros 30-40-nél szettlabdát hárított, majd kétszer is előnybe került. De Timi és Kristina Mladenovic fordított, kihasználta második játszmalabdáját, jöhetett a döntő szett.

 

A harmadik játszma ismét fordulattal járt. A magyar-francia páros nagyon ügyelt a saját adogatásokra, majd a hatodik gémben bréklabdához jutott. Ezt hárította Arruabarrena és Parra-Santonja, majd hamarosan jött a mindent eldöntő szakasz. A kilencedik gémben Timi és francia társa 15-40-ről mentette meg szerváját, majd fogadhatott a továbbjutásért.

 

Az utolsó játék elképesztően nagy harcot hozott. Az 5. helyen kiemelt kettős 30-40-nél jutott először meccslabdához, majd hamarosan jött a következő esély. A spanyol kettős mindkét meccs- és bréklabdát megmentette, de ezután nem jutott előnyhöz. Timi és Kristina Mladenovic harmadszor már élt az eséllyel, így lezárta a közel 2 órás mérkőzést.

 

A magyar-francia kettős következő ellenfele Viktorija Golubic és Nyina Sztojanovics lesz.

 

Az 1992. október 16.-án született svájci játékos 63. helyen áll párosban a világranglistán, ez pályafutása eddigi legjobbja. Golubic 14 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Az 1996. július 30.-án született szerb játékos 56. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 55. (2017. november 13.) volt. Sztojanovics eddig 19 ITF-versenyt nyert.