AO 2018: győztes negyeddöntő vegyes párosban

AO 2018: győztes negyeddöntő vegyes párosban

2018-01-24 – A magyar-indiai kettős mindkét játszmát brékhátrányból fordította meg.

 

AUSTRALIAN OPEN (55 000 000 AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),VEGYES PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Rohan Bopanna (magyar, indiai, 5.)-Abigail Spears, Juan Sebastian Cabral (amerikai, kolumbiai) 6:4, 7:6 (7-5)

 

A mérkőzés 1 óra 15 percig tartott Melbourne-ben.

 

A magyar-indiai kettős az előző két fordulóban egyszer sem veszítette el az adogatását, a legjobb nyolc között viszont többször is nehéz helyzetbe került. A 29 perces első játszmában Spears és Cabal 1:1 után brékelt 40-re, majd 3:1-re is vezetett. Az ötödik helyen kiemelt kettős a hatodik gémben ugyancsak 40-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 5:4-nél már a szettért fogadott.

 

Timi és Bopanna ezúttal is Cabal szerváját veszélyeztette, sikerrel. A kolumbiai játékos 0-40 után még hárított 3 szett- és bréklabdát, de végül lezárult a nyitó felvonás.

 

A második játszma még fordulatosabban és szorosabban alakult. Spears és Cabal a nyitó gémben 40-re brékelt, de az előny ezúttal is csak a hatodik játékig tartott ki. Timi és Bopanna ekkor szintén 40-re nyerte el ellenfele szerváját. Aztán 4:4 után újra az amerikai-kolumbiai páros került brékelőnybe, majd 40-re elveszítette adogatását.

 

Hamarosan jött a tie-break, amely természetesen fordulatosan alakult. A magyar-indiai kettős 2-0-ra is vezetett, de 2-1 után elveszítette mindkét adogatását. Szerencsére Timi és Bopanna két-két fogadópontja következett (6-3). Spears és Cabal még hárított két meccslabdát, de végül a magyar-indiai kettős lezárta a negyeddöntőt.

 

Timi és Bopanna ellenfele az elődöntőben María José Martínez Sánchez (spanyol, WTA-páros: 24.) és Marcelo Demoliner (brazil, ATP-páros: 35.) lesz.