AO 2018: a győztesek sajtótájékoztatója

AO 2018: a győztesek sajtótájékoztatója

2018-01-26 – A melbourne-i döntő után.

 

  • Milyen érzés?

 

Timi: – Nagyszerű kérdés kezdésre. Természetesen hihetetlenül boldog vagyok, hogy megoszthatjuk ezt az érzést a pályán! Nagyon élvezzük a közös játékot! Úgy érzem, hogy minden mérkőzésen javultunk. Az elszántságunk és a barátságunk igazán segített az elmúlt egy hétben…

 

Kristina Mladenovic: – két hétben

 

Timi: – Két hétben. Mert nem kezdtünk igazán jól. Az elején több nehéz pillanatunk volt, kemény mérkőzésekkel. Akkor még nem játszottunk azon a szinten, mint ma. Az volt a kulcs, hogy maradjunk pozitívak, segítsük egymást a pályán. Így is volt!

 

– Kristina, mennyire segített ez a hozzáállás?

 

Kristina: – Megvan a részem a pályán. Ha ma és a korábbi mérkőzéseken nem végeztem volna el a feladatomat, akkor most nem lehetnénk itt. Vagyis, csak pozitív dolgok értek. Hogyan is fejezhetném ki? Grand Slam-trófeával bővült a pályafutásom. Ez olyan dolog, amit nem egyszerű megfogalmazni. Nagyon érzelmes! Nagyszerű! Amikor ilyen pillanatokat éhetsz át, akkor nem látsz okot arra, hogy miért is ne működhetne ez egyesben is. Természetesen rengeteg magabiztosságot ad, csak pozitív érzéseket.

 

  • Volt fordulópontja ennek a versenynek?

 

Timi: – Szerintem a második mérkőzés. Nagyon trükkös ellenfelünk volt és nem is játszottunk jól. Nagyot harcoltunk és küzdöttünk. És ez az egész mérkőzésre vonatkozott. Azt gondolom, ez nagyban növelte a hitünket és az önbizalmunkat. Utána már csak topjátékosokkal találkoztunk, olyan ellenfelekkel, akik ott vannak a top20-ban, top30-ban. Ma is a legjobb kettősök egyike, egy nagyon kiegyensúlyozott páros volt a túloldalon. És mi győztünk két játszmában. Nehéz lenne egy fordulópontot kiemelni. Összességében az volt a fontos, hogy megtaláljuk az utunkat és javuljunk folyamatosan.

 

  • Édesebbé teszi a győzelem ízét, hogy egy ilyen kiváló orosz páros ellen szereztétek meg? Ők a karrier Grand Slamet szerezték volna meg. Természetesen nagyon tapasztaltak, akik korábban már megoldottak ilyen döntőket. Szebbé teszi a sikert?

 

Kristina: – Tudják, a végén. ahogyan azt mindenki mondja, elsősorban a győztesekre emlékszel. Nem igazán foglalkozol azzal, hogy kivel játszottál a Grand Slam-döntőben és hogyan játszttál azon a mérkőzésen. Természetesen különlegesebbé teszi az érzést. Ahogyan azt Tímea mondta, elképesztő párost alkotnak, évek óta a legstabilabbak közé tartoznak. Természetesen, ez még szebbé teszi a sikert. Nem azért, mert ellenük nyertünk és bármi rossz érzésünk lenne velük szemben. Természetesen nincs. Különleges, hogy láthatjuk ezeket a lányokat, amikor csúcseredményekért és a szép pályafutásért harcolnak. Büszkék vagyunk és kiélvezzük a győzelem minden egyes pillanatát.

 

  • Milyen körülmények között zártad a WTA Finalst? Hogyan találtatok ismét egymásra Kristinával?

 

Timi: – Már a tavalyi US Openen beszéltünk erről. Akkor kezdtük el tervezni, hogy idén újra egyesítjük az erőnket. Annak idején az Olimpia választott el bennünket. Pedig nagyszerű sikereink voltak közösen. Aztán külön is. A 2016-os szezonban Grand Slamet is nyert, Masters-sikere is volt. Külön is eredményesek voltunk, de úgy érzem, együtt vagyunk a legjobbak. Mindig is Kristinával játszottam a legjobban párosban. Az elmúlt három évben pedig egyesben is sokat javultunk.

 

KM: – Ez igaz?

 

Timi: Ez így igaz:) Akkor is így gondoltam, amikor nélküled voltam sikeres. Mindig veled voltam a legjobb! Sokat segített, hogy az elmúlt években javultunk egyesben. Még a párosban is nagy szerepe van az egyéni játéknak. Ma is két különleges egyéni játékos ellen bizonyítottunk. Visszatérve a kérdésre: igen, különleges érzés, hogy most közösen győztünk