AO 2017: vereség párosban

2017-01-23 – A 3-szoros Grand Slam-győztes Mattek-Sands és Safarova összesen hét játékot veszített.

 

AUSTRALIAN OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, 16 503 692 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh, 2.)-Babos Tímea, Anasztaszija Pavljucsenkova (magyar, orosz) 6:3, 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 15 percig tartott Melbourne-ben.

 

„Sajnos csak így sikerült a mai mérkőzés…Az ellenfél nagyon-nagyon jól játszott! Talán az első szettben, főleg a meccs elején lehetett volna esélyünk. Talán Nasztja egy picit fáradtabban mozgott, de mindketten nagyon akartunk, küzdöttünk az újabb győzelemért. De ilyen a tenisz…Persze nagyon jó duó volt az ellenfelünk. Ez a verseny most így alakult” – nyilatkozta Timi.

 

A 35 perces első játszma elején mindkét páros elveszítette adogatását, majd Timi és Pavljucsenkova kétszer is közel volt a brékhez. A magyar-orosz duó 2:2 és 3:3 után is eljutott 40-40-ig, de tovább már nem.

 

A 3-szoros Grand Slam-győztes amerikai-cseh kettős pedig a nyolcadik gémben két bréklabdához jutott és a második esélyt ki is használta. Ezután Mattek-Sands és Safarova 15-30-ról szerválta ki a szettet, 5:3 után.

 

A második játszma elején Timi és Pavljucsenkova nagy csata után veszített el adogatását, majd 2:0-nál ismét brékelt az ellenfél. Mattek-Sands és Safarova ezután elhúzott 5:1-re, úgy tűnt, nagyon sima lesz a meccs vége.

 

De nem így történt! Timi és Pavljucsenkova nem adta fel, 15-re nyerte adogatását. Majd 5:2-nél fogadóként hárított meccslabdát a magyar-orosz duó, majd el is nyerte ellenfele szerváját! A kilencedik játékot 0-ra nyerte Timi és társa, de 5:4 után már nem nyert labdamenetet fogadóként.