AO 2016: Bencic volt a jobb

Hungary's Timea Babos plays a forehand return during her women's singles match against Switzerland's Belinda Bencic on day three of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 20, 2016. AFP PHOTO / WILLIAM WEST-- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE / AFP / WILLIAM WEST (Photo credit should read WILLIAM WEST/AFP/Getty Images)

2016-01-20 – A 12. helyen kiemelt svájci játékos a két szettben összesen három alkalommal nyerte el Timi adogatását.

AUSTRALIAN OPEN – MELBOURNE (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 2. FORDULÓ
Belinda Bencic (svájci, 12.)-Babos Tímea 6:3, 6:3

 

„Sajnos ma nem ment úgy a játék, ahogyan szerettem volna. Ez most nem sikerült. Végig próbáltam valamit kitalálni, de nem játszottam jól. Ez érezhető volt…Ma nem működött se a szerva, se a tenyeres, sőt még a mozgásom sem volt valami acélos. Sajnálom, hogy így alakult. A taktika meg lett volna, de nem tudtam megvalósítani. Ez egy ilyen nap volt…Lehet belőle tanulni. Nyilván most még elkeseredett vagyok, mert úgy éreztem, az utóbbi időben jól ment a játék. Ma viszont nem volt jó. Most még nehéz, remélem, a következő napokban jobb lesz majd a hangulatom. De nem szabad elfelejteni az elmúlt heteket, hónapokat, amikor jól játszottam. Dolgozni kell és csinálni tovább!” – nyilatkozta Timi.

 

Már az idei versenyen is több meglepetés született női egyesben Melbourne-ben, de sajnos Bencic ellen nem volt igazán esélye a nagy bravúrra Timinek. A 12. helyen kiemelt svájci játékos ugyanis végig nagyon összeszedett és pontos volt, veszélyesen fogadott és nagyszerűen adogatott.

 

A 30 perces első szett elején, 1:1 után Bencic 15-re nyerte el ellenfele adogatását, az előnnyel pedig jól gazdálkodott. Timi nem került igazán játékba fogadóként, így nem volt esélye a fordításra.

 

A kilencedik gémben a magyar játékosnak volt labdája 40-30-nál az 5:4-hez, de nem tudott élni az eséllyel. Ellenfele egyenlített, majd hamarosan szettlabdához jutott és azt ki is használta.

 

A 37 perces második felvonás is viszonylag gyorsan eldőlt. Bencic ezúttal a negyedik játékban fogadott igazán jól. Elhúzott 40-15-re, végül a negyedik bréklabdát értékesítette. Utána a svájci tinédzser 40-re hozta a saját szerváját (4:1), továbbra is magabiztos és meggyőző volt.

 

Timi még megnyerte a következő szervagémet, majd 5:2-nél nehéz helyzetben mutatta meg ismét a küzdenitudását. Meccslabdát hárított, majd hozta a játékot (5:3). De Bencic a következő gémben adogatóként elhúzott 40-0-ra, majd 40-15 után lezárta a mérkőzést.