AO 2015: két szoros szett után vereség egyesben

AO 2015: két szoros szett után vereség egyesben

2015-01-20 – A 25. helyen kiemelt Zahlavova-Strycova két szoros játszmában nyert a világranglistán 92. Babos Tímea ellen a női egyes 1. fordulójában, a melbourne-i Australian Openen.

A mérkőzés 1 óra 33 percig tartott.

 

AUSTRALIAN OPEN (GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Barbora Zahlavova-Strycova (cseh, 25.)-Babos Tímea 6:4, 6:4

 

„Nehezen jutok szóhoz…Nem volt könnyű sorsolás, tisztában voltam ezzel. Az elmúlt hetekben nagyon jól játszott Barbora, ma sem volt másképp. Jól szervált, ez volt a kulcs. Nagy szél volt a mai napon, ez az én szervámat nagyon elbizonytalanította. Összességében elég jó meccs volt, szerintem. Szomorú vagyok, nem játszottam rosszul. Egyszerűen nem sikerült ma…” – értékelt Timi a mérkőzés után.

 

A 21 éves magyar játékos a 2015-ös szezonban a második fordulóig jutott Sencsenben, majd Sydneyben a selejtező 3. körében szenvedett vereséget. A világranglistán 23., tavaly Wimbledonban negyeddöntős Zahlavova-Strycova a legjobb négyig jutott Sencsenben, míg Sydneyben negyeddöntős volt.

 

A melbourne-i mérkőzés 51 perces első szettjének elején a sokkal tapasztaltabb cseh játékos nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét fogadóként. Timi először 3 bréklabdát hárított, majd 1:1 után ismét 15-40-ről hozta a szerváját. A hatodik gémben, 3:3 után a magyar játékos összesen 3 bréklabdáig jutott el, de sajnos egyik eséllyel sem tudott élni.

 

Ezután pedig döntő percek következtek. Zahlavova-Strycova újra elhúzott 40-15-re fogadóként, és ezúttal a második esélyt ki is használta. Timi még feljött ezután 5:4-re, de a 10. játékot 30-ra megnyerte ellenfele.

 

A második szett elején sajnos Zahlavova-Strycova újabb két alkalommal brékelte ellenfelét. Ez el is döntötte a mérkőzést, de Timi azért a folytatásban is keményen harcolt. A magyar játékos azonban már nem jutott újabb bréklabdához, az utolsó játékban 30-30 után már nem nyert labdamenetet.

 

Timi női párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán a 10. kiemelt az Australian Openen: az első ellenfél a Bojana Jovanovszki-Katarzyna Piter duó lesz. A magyar játékos vegyespárosban is pályára lép az amerikai Eric Butorac-kal.