AO 2015: jól mutatkozott be Timi és Mladenovic

AO 2015: jól mutatkozott be Timi és Mladenovic

2015-01-22 – A 10. helyen kiemelt, tavaly Wimbledonban is döntős Babos Tímea-Kristina Mladenovic kettős két játszmában nyert a Jovanovszki-Piter duó ellen a párosverseny első fordulójában.

A mérkőzés 62 percig tartott. A magyar-francia páros következő ellenfele a Bethanie Mattek-Sands – Lucie Safarova (amerikai, cseh) kettős lesz.

 

AUSTRALIAN OPEN (GRAND SLAM-VERSENY), KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 10.)-Bojana Jovanovszki, Katarzyna Piter (szerb, lengyel) 6:1, 6:3

 

„Örülök a mai meccsnek, jó felkészülésnek tartom a következő körökre! Sok mindent tudtunk gyakorolni Kikivel a mai meccsen. Ez jól jöhet a következő meccsekre” – nyilatkozta Timi.

 

Két merőben ellentétes szettben dőlt el a továbbjutás a 10-es pálya 3. mérkőzésén.

 

A 23 perces első játszmában Timi és Mladenovic nagyon magabiztos volt: adogatóként mindössze két labdamenetet veszített, fogadóként pedig 14 pontot gyűjtött. A magyar-francia duó 1:0 után 40-re brékelt, a második esélyt használta ki.

 

A tavaly Wimbledonban is finalista kettős 4:1 után újra elnyerte ellenfele szerváját, most 15-re, majd a hetedik gémben adogatóként labdamenetet sem veszített.

 

A második szett sokkal több izgalmat hozott. Ehhez az is közrejátszott, hogy a Grand Slam-versenyeken 40-40 után nincs döntő pont, két labdamenetnyi különbség szükséges.

 

A Jovanovszki-Piter kettős a második játékban 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, 2:0 után pedig öt (!) bréklabdát hárított. Szerencsére a hatodik esélyt már kihasználta Timi és Mladenovic, majd 2:2 után újra 40-re brékelt. Sőt! A hetedik gémben fogadóként labdamenetet sem veszített a magyar-francia kettős (5:2).

 

A nyolcadik játék ismét hatalmas csatát hozott…A szerb-lengyel páros összesen hat bréklabdához jutott fogadóként, végül az utolsó eséllyel élni is tudott. Szerencsére azonnal jött a hatásos „válasz”! Timi és Mladenovic fogadóként 40-0-ra is vezetett, végül a második meccslabdával lezárta a találkozót.

 

A 10. helyen kiemelt magyar-francia kettős következő ellenfele a Bethanie Mattek-Sands – Lucie Safarova páros lesz. Az amerikai-cseh duó az első fordulóban 6:3, 6:2-re nyert a Tatjana Maria-Raluca Olaru (német, román) kettős ellen.

 

A 29 éves Mattek-Sands 110. helyen áll párosban a világranglistán. karrierje legjobbjaként 11. (2011. április 4.) volt. Pályafutása során 13 WTA- és 3 ITF-versenyen maradt veretlen ebben a műfajban. Néhány nappal ezelőtt Sydneyben diadalmaskodott a 731 000 dolláros versenyen, társa az indiai Sania Mirza volt.

 

Mattek-Sands 2010-ben (társ: a hongkongi Zi Yan) és 2011-ben (társ: az amerikai Meghann Shaughnessy) a legjobb nyolcig jutott az Australian Openen. Ezek a legjobb eredményei női párosban Melbourne-ben.

 

A 27 éves Safarova 38. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 15. (2014. február 3.) volt. Eddig 4 WTA- és 1 ITF-tornán maradt veretlen ebben a műfajban, tavaly Sydneyben Timi oldalán ünnepelhetett.

 

A cseh játékos 2013-ban (társ: az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova) és 2014-ben (társ: a cseh Andrea Hlavackova) negyeddöntős volt Melbourne-ben. Ezek a legjobb eredménye női párosban az Australian Openen.