AO 2014: pazar diadal a tavalyi döntős ellen!!!

AO 2014: pazar diadal a tavalyi döntős ellen!!!

2014-01-18 – Timi és Petra Martic bejutott a párostorna 3. fordulójába, két szettben diadalmaskodott a tavalyi döntős, majd Wimbledonban és a US Openen is finalista Barty-Dellacque duó ellen.

A mérkőzés 59 percig tartott. Timi és Martic következő ellenfele Jarmila Gajdosova és Alja Tomljanovic lesz.

 

AUSTRALIAN OPEN (MELBOURNE, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Petra Martic (magyar, horvát)-Ashley Barty, Casey Dellacqua (ausztrál, 5.) 6:1, 6:3

 

„Nagyon boldog vagyok! Már-már tökéletesen játszottam ma. Nagyon jól röptéztem, jól ritörnöztem. Így állandó nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Petra is nagyon jól játszott!!! Annyira rá tudtuk kényszeríteni az akaratunkat az ellenfélre, hogy esélyük nem volt a saját játékukat játszani. Ezért a sima eredmény…Életem első harmadik köre Grand Slamen, remélem, hogy folytatom a jó szériám párosban” – nyilatkozta boldogan Timi.

 

„Szerintem ez volt Tímea legjobb mérkőzése, amit láthattam! Nem csak látványos ütései miatt vagy a 190 km/ó-nál is erősebb adogatások okán. Hanem amiatt, hogy az egész mérkőzésen tartani tudta a magas szintet. Timi alkalmazkodott a körülményekhez, változtatott a játékán, így a párosuk még hatékonyabban tudott játszani. El kell mondanom: Petra teljesítménye is javult a mai mérkőzésre. Mindketten nagyszerűen játszottak a pálya egész területén, egyre összeszokottabbak. A következő forduló újabb nagy kihívást jelent! Gajdosova és Tomljanovic is kemény játékos, már bizonyították, hogy jól játszanak párost. De bízom abban, hogy Timi és Petra tovább javul, a legjobb 16 között újra jó teljesítményt nyújt majd” – mondta Nikola Andjelics, a 20 éves magyar játékos edzője.

 

A 26 perces első szettben Timi és Martic Pazar teljesítményt nyújtott. A tavaly három Grand Slam-döntőt játszó ausztrál kettős megnyerte az első gémet, majd utána két bréklabdája is volt. A magyar-horvát kettős azonban hárította ezeket, ezt követően pedig kiválóan adogatott és fogadott!

 

Timi és Petra Martic háromszor (!!!) brékelte ellenfelét a nyitó játszmában, óriási meglepetést okozott ezzel. Pedig Barty és Dellacqua hazai közönség előtt szerepelt egy olyan duó ellen, amelyik csak harmadik mérkőzését játszotta egymás ellen.

 

A hetedik gémet 30-ra szerválta ki a magyar-horvát kettős, jöhetett a második felvonás!

 

A második szett elején, 1:1-nél az ausztrálok 40-re brékeltek, de nagyjából ekkor ünnepelhettek utoljára…Timi és Petra Martic azonnal, a következő gémben visszavette a bréket 30-ra! Sőt! 4:3-nál a magyar-horvát kettős hatalmas csatában, többszöri egyenlő után újra elnyerte a hazai duó adogatását, ezzel gyakorlatilag el is döntötte a meccset.

 

Az utolsó játékban Timi és Petra 40-15-nél két meccslabdához jutott, a másodikat pedig ki is használta!!!

 

A találkozó során a magyar-horvát duó 2 ászt és 6 kettőshibát ütött, az ausztrálok mérlege 0/2 volt. Timi és Martic 27 nyerő ütés mellett 21 önhibát vétett, Barty és Dellacqua statisztikája 14/22. A győztes 5 alkalommal brékelt 8 lehetőségből, a tavalyi döntős 1/4-es mérleggel zárt.

 

Timi és Martic az első adogatások mögött a pontok 82, a második szervák mögött pedig a labdamenetek 43 százalékát nyerte meg. Barty és Dellacqua statisztikája 53 és 35 százalék volt.

 

Timi és Petra Martic következő ellenfele Jarmila Gajdosova és Alja Tomljanovic lesz.

 

A 26 éves ausztrál játékos 261. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2012. augusztus 27-én még 31. volt. A pozsonyi születésű Gajdosova tavaly Matthew Ebden oldalán vegyespárosban megnyerte az Australian Opent, a döntőben 6:3, 7:5-re diadalmaskodott a cseh Lucie Hradecka és Frantisek Cermak ellen.

 

Gajdosova öt alkalommal játszott női párosban döntőt WTA-versenyen: 2006-ban Stockholmban Eva Birnerovával ünnepelhetett. A 2012-es szezonban negyeddöntős volt a Roland Garroson a szintén ausztrál Anastasia Rodionovával.

 

A 20 éves Tomljanovic 221. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 2011. november 14-én 198. volt. A 2009-es Australian Openen az amerikai Christina McHale oldalán megnyerte a juniorok párostornáját.

 

A múlt héten a sydneyi 710 000 dolláros Premier-versenyen a Gajdosova-Tomljanovic duó az első fordulóban 6:3, 6:2-re nyert a 3. helyen kiemelt Cara Black-Sania Mirza kettős ellen, majd a legjobb nyolc között 6:3, 4:6, 1-10-re kapott ki Julia Görgestől és Barbora Zahlavova-Strycovától. Az elődöntőben aztán a német-cseh párost 6:2, 7:5-re győzte le Timi és Lucie Safarova. A magyar-cseh kettős a versenyt is megnyerte!

 

A Gajdosova-Tomljanovic duó az Australian Openen először 1:6, 6:4, 7:5-re győzött Alla Kudrjavceva és Anastasia Rodionova, majd 6:4, 6:2-re Annika Beck és Andrea Petkovic ellen.