AO 2013: nem sikerült a bravúr párosban

AO 2013: nem sikerült a bravúr párosban

2013-01-16 – Babos Tímea és Laura Robson nem jutott a második fordulóba női párosban az Australian Openen, miután két játszmás találkozón vereséget szenvedett Pavljucsenkovától és Safarovától.

A találkozó 70 percig tartott.

 

AUSTRALIAN OPEN (MELBOURNE, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Anasztaszija Pavljucsenkova, Lucie Safarova (orosz, cseh)-Babos Tímea, Laura Robson (magyar, brit) 6:2, 6:4

 

Timi (78. a párosrangsorban) a múlt héten döntős volt Mandy Minellával a hobarti versenyen, ezúttal pedig a vegyespárosban olimpiai ezüstérmes Robson (282.) oldalán szerepelt.

 

A brit tini a legutóbbi szezonban szinte csak a kiemelt eseményeken indult ebben a „műfajban”, így nem csak a világranglista-helyezés miatt volt sokkal esélyesebb az orosz-cseh kettős. Pavljucsenkova 54., míg Safarova 57. párosban a WTA listáján.

 

A 27 perces első felvonásban sokkal pontosabban teniszeztek Safarováék. Az orosz-cseh duó háromszor brékelt, így az is belefért, hogy egyszer elbukta saját adogatását.

 

A második felvonásra már Timiék is belelendültek, volt is esélyük a döntő szett kiharcolására. 3:3-nál azonban két bréklabda is kimaradt, a következő játékban pedig a jóval tapasztaltabb ellenfél újra brékelt (5:3). Ezután pedig már nem volt esély a fordulatra.