AO 2013: Mladenovic drámai csatában legyőzte Timit

AO 2013: Mladenovic drámai csatában legyőzte Timit

2013-01-15 – A világranglista 98. helyén álló Kristina Mladenovic három szettben legyőzte Babos Tímeát az első fordulóban, így bejutott a legjobb 64 közé az Australian Openen.

A találkozó 2 óra 53 percig tartott. A magyar játékos hiába ütött 15 ászt a találkozón, végül nem bírt ellenfelével, nem sikerült megnyernie a 89 perces döntő szettet.

 

AUSTRALIAN OPEN (MELBOURNE, GRAND SLAM-VERSENY, KEMÉNY PÁLYA), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Kristina Mladenovic (francia)-Babos Tímea 6:3, 4:6, 11:9

 

„Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést! A végén már azt gondoltam, hogy hosszú idő után végre ismét összejön a győzelem. Arra azért büszke vagyok, hogy újra a korábbi küzdős Timi volt a pályán, egy pillanatra sem adtam fel. Ezért is bántott nagyon a mérkőzés után, hogy nem sikerült. Az első szettben  Mladenovic nagyon magas szinten játszott, szinte le akart ütni a pályáról.  Pozitívum, hogy az elveszített első játszma után visszajöttem a mérkőzésbe és erővel is bírtam. A harmadik szett végén balszerencsés voltam a két breaklabdánál. Az elsőnél menet közben fordult meg a széljárás, ez megzavart, a másodiknál pedig a kemény ritörnöm kevéssel a pályán kívülre ment. Utóbbinál talán szerencsésebb lett volna, ha biztonságit ütök…Az ellenfelemnek kedvezett, hogy a döntő szettben ő kezdett adogatni, így a fogadójátékoknál lazábban üthetett. Szerintem a holnapi páros nem lesz rossz, Laura Robson egyesben jól játszott, az utóbbi időben én is jól játszottam párosban” – nyilatkozta Timi.

 

Timi juniorként több versenyen együtt indult párosban Mladenoviccsal. A magyar-francia kettős 2008-ban és 2009-ben Oszakában tornagyőztes, 2009-ben Key Biscayne-ben negyeddöntős volt.

 

Mladenovic az Australian Open előtt még nem indult versenyen a 2013-as szezonban, mivel csuklósérüléssel bajlódott. Timi a kínai Sencsenben és az ausztráliai Hobartban egyesben az 1. körben búcsúzott, utóbbi tornán párosban döntőt játszott Mandy Minellával.

 

A melbourne-i összecsapáson az elejétől kezdve Mladenovic vezetett, brékkel nyitott, majd utána ugyan elveszítette saját adogatását, de ez sem zavarta meg. A francia játékos pontosabban teniszezett, jobban is szervált, 5:2-re elhúzott.

 

Ekkor Timi még brékelt (5:3), de utána harmadszor is elbukta adogatását, pedig három gémlabdája volt. A 37 perces nyitó felvonásban a magyar játékos első és második szervája mögött sem nyerte meg a labdamenetek 50 százalékát, ez pedig döntőnek bizonyult.

 

A második játszma nagy változást hozott, szerencsére. Timi nagyon magabiztosan adogatott és veszélyesen fogadott. Mladenovic ugyan 3:3-ig „érintetlen” maradt, de ekkor elveszítette szerváját. A magyar játékos pedig élt a lehetőséggel, 47 perc alatt kiharcolta a döntő szettet. Timi első szerváit 56, míg második adogatásait 93 (13/14) százalékkal hozta, mindössze öt labdamenetet veszített, miközben fogadóként 18 pontot gyűjtött.

 

A harmadik felvonást sajnos a francia sokkal jobban kezdte, 3:0-ra elhúzott, 40-re vette el ellenfele adogatását. Sőt, ekkor Mladenovicnak újabb három bréklabdája volt, de Timi mindannyiszor elhárította a veszélyt. A magyar teniszezőnek 5:3-nál két bréklabdája volt 15-40 után, majd egy újabb egyenlőnél, utóbbit már ki is tudta használni (5:5).

 

A következő gémet simán hozta a francia, majd gémlabdát hárítva újabb meccslabdát „rontott”. 7:7-nél, majd 8:8-nálTiminek egy-egy bréklabdája volt, de ellenfele hárította a veszélyt. Ez újabb lendületet adott a franciának, aki 10:9 után újabb három mérkőzéslabdához jutott és ez már eldöntötte a drámai csatát.

 

Mladenovic  a következő körben azzal a Sloane Stephensszel találkozik, akivel Timi három Grand Slam-versenyt nyert párosban a juniorok között.