AO 2013: itt a női páros sorsolása

2013-01-13 – Vasárnap elkészítették a párostorna főtáblájának a sorsolását az Australian Openen, így Timi és Laura Robson is megismerhette ellenfelét.

A 19 éves magyar játékos szombaton még döntőt játszott a 235 000 dolláros hobarti versenyen, ekkor még a luxemburgi Mandy Minella oldalán.

 

A 2013-as szezon első Grand Slam-tornáján Timi társa már a brit sztár,a vegyespárosban olimpiai ezüstérmes Laura Robson lesz. A magyar-brit duó első ellenfele a jóval rutinosabb Anasztasija Pavljucsenkova és Lucie Safarova lesz Melbourne-ben.

 

Timi 93., míg Robson 279. a páros-ranglistán. A 18 éves brit volt már 99. (2010. június 21.), az utóbbi időben azonban szinte csak a „kötelező” versenyeken szerepel párosban. Legutóbb a US Openen indult, New Yorkban Shahar Peerrel az első körben búcsúzott. Előtte viszont élete legnagyobb sikerét ünnepelhette, Andy Murray oldalán döntős volt a londoni olimpián.

 

Laura Robson három évvel ezelőtt Sally Pearsszel negyeddöntőbe jutott női párosban az Australian Openen!

 

A 21 éves Anasztaszija Pavljucsenkova 52. helyen áll párosban a világranglistán. Pályafutása legjobb eredményeként tavaly május 21-én a 45. volt. Az orosz játékos 2008-ban Palermóban Alla Kudrjavceva, 2011-ben Alisza Klejbanova, míg tavaly Charlestonban éppen Lucie Safarova oldalán nyert WTA-versenyt.

 

Pavljucsenkova négyszer szerepelt eddig párosban az AO főtábláján, még nem ünnepelhetett győzelmet.

 

A 25 éves Safarova 53. párosban a világranglistán, ez eddigi legjobb helyezése. Eddig kétszer jutott döntőbe párosban WTA-tornán, a tavalyi charlestoni diadal előtt 2008-ban Stockholmban elveszítette az utolsó meccset Petra Cetkovska oldalán.

 

Safarova hatszor volt főtáblás párosban az Australian Openen, 2009-ben Galina Voszkobajevával két, míg 2011-ben Sorana Cirsteával egy találkozót nyert.