AO 2012: megérkeztünk Melbourne-be

2012-01-10 – Vasárnap este még Kínában, a verseny szponzorainak meghívására egy vacsorán vettünk részt Kimikóval és csapatával.

Érdekes este volt. Ettünk vagy 10 fogást, de mindenből csak falatkák voltak. Volt a menüben galamb és béka is, de a pekingi kacsa sem maradt el. És a köszöntőket követő rizspálinka koccintások sem…

Másnap hajnali 4-kor taxival irány Xien. Ott repülő és Hong Kong. Éjfélre értünk az AO helyszínére. Ma már edzettünk és találkoztunk Rékával is. Délután közös edzés lesz.

Már nagyüzem van a pályákon. Holnap már a férfi kvali kezdődik és a lányok is pályára lépnek csütörtökön. Szép héten vagyunk túl, jó évkezdet ez. A döntőig vezető úton magas színvonalon játszott Timi. Kimiko Date egy hatalmas egyéniség, egy legenda, aki ellen nem könnyű nyerni.

 

A tudás megvan, de mentális téren még kell javulni, ha egy ilyen játékos ellen nyerni akarsz.

 

Az Australian Open után majd a Fed Kupa jön, aminek elkészült a sorsolása. Azt hiszem, nem lehet panaszunk. kerülhettünk volna sokkal erősebb csoportba is. Talán a bosnyák csapat az egyik leggyengébb a csoportban az előzetes nevezések alapján, de senkit sem szabad lebecsülni.

 

Meg sok idő van a kezdésig, sok minden történhet. Azt sem lehet tudni valójában, kik érkeznek meg, ki hogy szerepel Ausztráliában. Réka es Timi sokat edzett es versenyez szabadtéren, ez segítheti a jó játékukat Eilatban is. A verhető ellenfeleket le kell győzni es jó lenne meglepetés győzelmeket is szerezni. Talán nincs legyőzhetetlen játékos egyik csapatban sem a mi lányainknak, de ehhez a legjobbjukat kell hozni. Ezt segítheti egy jó Australian Open-szereplés. (BABOS CSABA BESZÁMOLÓJA MELBOURNE-BŐL)