Akupunktúra, erdei biciklizés és futás, 135 lépcsőfok

Akupunktúra, erdei biciklizés és futás, 135 lépcsőfok

2012-10-12 – Timi jobb karja még mindig nem gyógyult meg teljesen, így a korábbi tervektől, reményektől eltérőn a fiatal játékos ezen a héten sem végezhet speciális teniszedzéseket.

A 19 éves játékost folyamatosan kezelik, ráadásul kőkemény erőnléti edzéseken is részt vesz.

 

Az egyéni világranglista 59. helyén álló versenyző nem terhelheti sérült karját, így előtérbe kerültek a has- és lábizom erősítő gyakorlatok,az erdei futás és kerékpározás. Csütörtökön pedig egy különleges eljárással próbálták elősegíteni Timi mielőbbi felépülését, akupunktúrás kezelésen vett részt.

 

Mintegy harmincöt percig tartott az egész, a  karomba, a könyökömbe, az ujjamba és a fejembe is szúrtak tűket. Érdekes volt, szerencsére nem éreztem különösebb fájdalmat. Korábban Mexikóban voltam ilyen „kezelésen”, de akkor csak néhány tűt kaptam, jóval rövidebb ideig tartott a procedúra” – árulta el a játékos.

 

Timi jövő kedden esik át újabb akupunktúrás kezelésen. Jobb karjának állapota folyamatosan javul, köszönhetően a napi többszöri kezelésnek. Pénteken már kispályás tenisz is szerepel a felkészülésében, de ennél azért jóval komolyabb terhelést kap.

 

A két órás erdei biciklizés azért nagyon kimerítő, mert korábban nem egyhuzamban kellett ennyit tekernem. A csütörtöki lépcsőzés is igen fárasztó volt, százharmincöt fokos volt a „táv”. Azért ennyi, mert Balázs Gyurival úgy gondoltuk, ennyi éppen elég lesz…A mostani fizikai felkészülés azért jóval keményebb mint máskor. Pénteken aztán a kispályás teniszezésnél is a lábmunkán lesz a hangsúly” – tette hozzá a teniszező.

 

Karsérülése miatt Babos Tímea idén már nem indulhat WTA Tour versenyen, mert le kellett mondania az oszakai és a luxemburgi szereplést. Ha időben felépül, akkor még három tornán lépne pályára a 2012-es szezonban. De most az a legfontosabb, hogy tökéletesen felépüljön.

 

„Türelmes vagyok, kivárom, hogy teljesen rendbe jöjjön a karom. Kellett a kicsi szünet, de remélem, hogy most már eredményt hoz a sok kezelés. Reméljük, hogy jövő hétfőn már visszatérhetek a teniszezéshez is!”