Adelaide: nagy csata után vereség a selejtezőben

Adelaide: nagy csata után vereség a selejtezőben

2020-01-12 – Timi végül szerencsés vesztesként főtáblára került, ellenfele a világranglistán 22. Dajana Jasztremszka lesz.

ADELAIDE INTERNATIONAL (848 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Viktorija Golubic (svájci, 6.)-Babos Tímea (8.) 6:4, 6:7 (4-7), 6:4

 

A mérkőzés 2 óra 33 percig tartott.

 

Hatalmas csatát és számos fordulatot hozott a mérkőzés, amelynek végén a svájci játékos örülhetett a főtáblára jutásnak.

 

A 46 perces első szettben Golubic kétszer brékelt 40-re, elhúzott 4:1-re. A magyar játékos ezután nagyot küzdött, 40-re nyerte el ellenfele adogatását, majd két bréklabdát hárított. A nyolcadik gémben Golubic 15-40-ről mentette meg az adogatását, 5:4 után 15-re szerválta ki a játszmát.

 

Az 51 perces második játszma még szorosabb küzdelmet hozott. Golubic 1:1 után brékelőnybe került, majd az ötödik gémben fogadóként volt labdája a 4:1-hez. Timi megvédte adogatását, utána pedig brékelt 15-re.

 

A svájci játékos a következő gémben nem veszített labdamenetet fogadóként, de azonnal el is veszítette a szerváját, 15-re. A következő percekben Golubic és Timi is biztosan nyerte adogatását, jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben a svájci játékos kezdett fogadóponttal, utána viszont Timi három minibréket „hozott”, vezetett 5-2-re. Golubic visszajött két fogadóponttal, utána viszont ellenfele nyert két labdamenetet.

 

A döntő felvonásban Timi 3:1-nél bréklabdához jutott, de nagy csatában elveszítette a gémet, majd utána a szerváját is. A magyar játékos újra elnyerte ellenfele adogatását, de sajnos adogatóként labdamenetet sem nyert. Golubic 4:4-et követően 15-re hozta adogatását, majd úgy brékelt 40-re, hogy hárította Timi gémlabdáját.

 

Timi a szombati 5 után vasárnap 10 védhetetlen adogatást vágott a selejtezőben. A 26 éves magyar játékos néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az Adelaide-ben és az Australian Openen ütött ászainként 100 dollárral támogatja az ausztráliai tűzvény áldozatait. Michael Joyce edző és Maciej Ryszczuk fiziós 25-25 dollárt adományoz Timi védhetetlen ritörnjei után.

 

A mérkőzés után kiderült, hogy a magyar játékos szerencsés vesztesként főtáblára került. Timi ellenfele Dajana Jasztremszka lesz.

 

A 2000. május 15.-én született ukrán játékos 22. a világranglistán, ez karriercsúcs. Jasztremszka eddig 3 WTA Tour- és 3 ITF-versenyt nyert egyesben.