Acapulco: győzelem egyesben, szetthátrányból

Acapulco: győzelem egyesben, szetthátrányból

2019-02-27 – Timi brékelőnyben volt az első szettben, majd nagy csatában fordította meg a mérkőzést.

ABIERTO MEXICANO (250 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Dalila Jakupović (szlovén) 5:7, 6:4, 6:4

 

A mérkőzés 2 óra 31 percig tartott Acapulcóban.

 

„Nagy meccs volt! Nagyon hosszú és sok energiát igénylő találkozón vagyok túl. Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok top formában, de küzdöttem ezerrel, próbáltam okosan játszani. Jól szerváltam, rengeteget mozogtam. Természetesen most maga a győzelem a legfontosabb, ennek nagyon-nagyon örülök! Érdekes helyzet, hogy itt Acapulcóban elég későn kezdődnek a mérkőzések, ez meg is határozza a pályán kívüli dolgokat is. Mindent picit későbbre időzítünk, mint a szokásos, például az étkezések is „elcsúsznak”. De élvezem nagyon az itteni körülményeket, hiszen remek helyen versenyzünk. Örülök a győzelemnek, így szuper kis nap volt!” – nyilatkozta Timi.

 

Az 51 perces első játszmában Timi 1:1 után 40-re nyerte el ellenfele adogatását, de utána sajnos 40-30-ról elveszítette saját gémjét. A nyolcadik játékban a magyar játékos 0-40-ről mentette meg a szerváját, majd 5:6-nál két labdája volt a rövidítéshez. Jakupović mindkét esélyt hárította, majd szettlabdához jutott, azt ki is használta.

 

A 46 perces második felvonás is nagy csatát, egy bréket hozott. Timi 2:2 után 40-re nyerte el a szlovén játékos adogatását, előnyét pedig nagy csatában megőrizte! A hetedik gémben Jakupović két bréklabdát hárított, de a fordításra nem volt esélye.

 

A 25 éves magyar játékos 5:4 után 30-ra nyerte a szerváját.

 

A harmadik felvonás elején mindkét játékos brékelt, majd 2:4 és 4:4 után Timi újra elnyerte ellenfele szerváját! A kilencedik gémben a magyar játékos hatalmas csatában, 0-40 után az ötödik esélyét használta ki. Ez már döntőnek bizonyult, a hatalmas szívvel és elszántsággal küzdő magyar játékos 5:4 után csak egy labdamenetet veszített adogatóként, így bejutott a legjobb 16 közé.

 

Timi ellenfele a második fordulóban Cseng Szaj-szaj lesz. Az 1994. február 5.-én született kínai játékos 40. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 38. (2018. december 31.) volt. Cseng eddig 2WTA125-ös és 11 ITF-versenyt nyert egyesben. Idei legjobb eredményeként negyeddöntős volt Hua Hinben (Thaiföld, 250 000 dollár, kemény pálya), az év első Grand Slam-versenyén, a melbourne-i Australian Openen az első fordulóban 6:2, 6:3-ra kapott ki a spanyol Garbiñe Muguruzától.

 

Timi és Cseng eddig egyszer találkozott egyesben a profik között: 2014-ben a Tianjin Openen 7:5, 6:4-re győzött a kínai játékos.