A párosra is sorsoltak Párizsban

A párosra is sorsoltak Párizsban

2014-01-26 – Elkészítették a párostorna sorsolását Párizsban a 710 000 dollár összdíjazású Open GDF Suez elnevezésű versenyen: Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a Barthel – Moulton-Levy duó lesz.

A magyar-francia párost a 4. helyen emelték ki a szervezők. Timi és Mladenovic ágára került a világelső Sara Errani és Roberta Vinci: az olasz duó szombaton negyedik alkalommal nyert Grand Slam-versenyt! A magyar játékos bő két héttel ezelőtt Sydneyben karrierje első tornagyőzelmét ünnepelhette Premier-versenyen, Lucie Safarova oldalán a fináléban éppen Errani és Vinci ellen diadalmaskodott.

 

A magyar játékos korábban számos alkalommal indult Mladenoviccsal, akire a párizsi verseny előtt még hosszú repülőút vár. De egyértelmű, örömmel teszi ezt a francia teniszező, lévén vasárnap még Melbourne-ben volt jelenése. Mladenovic és Daniel Nestor az Australian Openen a vegyespáros döntőjében volt érdekelt és nyert 6:3, 6:2-re a román Horia Tecau és az indiai Sania Mirza ellen.

 

Mladenovic és Nestor tavaly Wimbledonban is veretlen maradt. A fiatal francia hölgy női párosban 8 WTA-versenyen bizonyult már a legjobbnak.

 

Timi és francia társa Párizsban egy német-amerikai duó ellen mutatkozik be.

 

A 21 éves Mona Barthel jelenleg 80. a világranglistán ebben a műfajban, pályafutása legjobbjaként tavaly október 14-én 79. volt. A 2013-as szezonban Sabine Lisicki oldalán megnyerte a stuttgarti versenyt, ez párosban az egyetlen tornagyőzelme. A 2013-as szezonban elődöntős volt még Birminghamben éppen Mladenoviccsal. A mostani idény elején Moulton-Levyvel a legjobb négyig jutott Aucklandben. A német-amerikai kettős az Australian Open első körében 7:5, 6:2-re győzte le Errani és Vinci.

 

A 28 éves Moulton-Levy igazi párosspecialistának számít, egyesben nem is szerepel a világranglistán. Párosban jelenleg az 58., de tavaly július 22-én még 50. volt, ez karrierje legjobbja. A tavalyi szezonban elődöntős volt Aucklandben (társ: Liga Dekmeijere), Memphisben (társ: Dekmeijere), Charlestonban (társ: Csang-suaj), s’Hertogenboschban (társ: Aojama Suko) és Szöulban (társ: Aojama). Karrierje során 10 ITF-versenyt nyert párosban a jamaikai származású játékos.