A nizzai felkészülés után

A nizzai felkészülés után

2013-12-22 – Timi közel négy hétig készült a nizzai teniszakadémián: a dél-franciaországi napokat nagyon hasznosnak tartja.

A világranglista 88. helyén álló magyar játékos reméli, már a 2014-es szezon elején eredményes lesz, köszönhetően az elmúlt időszakban elvégzett kemény munkának is.

 

A 20 éves teniszező néhány napot Magyarországon tölt, majd szerdán utazik el Ázsiába. Először Kínában áll rajthoz, majd következik Sydney és az új szezon első Grand Slam-versenye, a melbourne-i Australian Open.

 

„Azt gondolom,  hogy nagyon jól sikerült felkészülésen vagyok túl. Nagyon élveztem a kintlétet, jó időnk volt, jó partnerekkel tudtam játszani. Edzőmeccseket is sikerült jó párat lejátszanom, így elégedett vagyok. Az első két hétben abszolút az állóképességre helyeztük a hangsúlyt, rengeteg futás és súlyemelős kondiedzés szerepelt a programban. Aztán ahogy haladtunk előre, úgy volt több tenisz, több gyorsasági gyakorlat és több mérkőzés” – nyilatkozta Timi.

 

A fiatal játékos szinte a teljes felkészülést Franciaországban töltötte, ezt egyáltalán nem bánta meg.

 

„Ahogy már korábban említettem, ideális körülményeink voltak. Jó időjárás, sok pálya, jó edzőpartnerek, dimbes-dombos környék 😀 – jegyezte meg Timi, majd így folytatta: – Szerencsére nem voltam már beteg egy percet sem. Apró, mikrosérüléseim voltak a sok munkától. Így természetesen állandó kezeléseket, masszázsokat kellett kapnom. De azt gondolom, ez normális az élsportban.”

 

Tímea néhány héttel ezelőtt kötött szerződést a Volvo Hungária Kft-vel, a V40 Cross Country  pedig igen jó „szolgálatot” tett a franciaországi mindennapok során.

 

„Fúúú, nagyon sokat segített. 20 percre laktunk a klubtól, így nap mint nap többször használtam az autót. Igazi élmény vezetni. Még egyszer köszönet a Volvónak” – szögezte le az egyéni világranglista 88. helyén álló játékos.

 

Timi Sopronban tölti a Karácsonyt, de már december 25-én elutazik Kínába. A nevezések alapján a 18. helyen áll a december 29-én kezdődő sencseni verseny főtábláján. Az 500 000 dolláros torna indulói között találjuk még mások mellett a világranglistán 3. kínai Na Lit (2011-ben megnyerte a Roland Garrost, 2011-ben és idén finalista az Australian Openen) és a párosban világelső, egyesben 7. olasz Sara Erranit is.

 

A 20 éves magyar játékos a 2013-as szezonban is szerepelt Sencsenben. Egyesben az első fordulóban 6:4, 7:5-re kapott ki a svájci Stefanie Vögelétől, míg párosban a luxemburgi Mandy Minella oldalán 7:6, 7:6-as vereséget szenvedett a tajvani Hszie Su-jing, Hszie Szu-vej kettőssel szemben. Az egyéni verseny döntőjében Na Li 6:3, 1:6, 7:5-re nyert a cseh Klara Zakopalova ellen, míg párosban a tajvani Csan Hao-csing és Csan Jung-jan diadalmaskodott.