„A célt elértem!”

2013-05-15 – Timi az elmúlt héten a johannesburgi Soweto Openen szerepelt, amelynek végén örömmel nyugtázhatta: elérte céljait!

Az immár 20 éves magyar játékos (május 10-én ünnepelte szülinapját) a végső sikernek köszönhetően visszakerült a top100-ba egyesben, ráadásul biztosította helyét a wimbledoni főtáblára is.

 

„Voltak jó és rosszabb pillanatok is…Úgy érzem, messze nem játszottam a legjobb tudásom szerint ezen a versenyen. Azért elmondhatom, a negyeddöntőben például 5:7 után igazán jó volt a játékom” – mondta Timi.

 

A magyar teniszező első kiemeltként szerepelt a Soweto Openen, sorrendben az izraeli Keren Shlomót (6:1, 6:2), a török Pemra Özgent (6:2, 4:6, 6:1), a brit Samantha Murrayt (5:7, 6:3, 6:0), a szerb Teodora Mircsicset (6:3, 6:2), végül a fináléban a dél-afrikai Chanel Simmondst (6:7, 6:4, 6:1) múlta felül.

 

„Szép, hogy megnyertem a versenyt! A célt elértem!”

 

Timi a világranglista 111. helyén állt a Soweto Open kezdetén, végül 12 helyet javított, a 99. lett. Így pedig biztos lett, hogy főtáblás lesz majd Wimbledonban. A fiatal magyar játékos Johannesburgban csak egyesben lépett pályára.

 

„Jó ötlet volt, hogy most nem játszottam párost. Nem biztos, hogy találtam volna megfelelő társat, így sok energiát emészthetett volna fel, ha mégis párosozom. Amúgy sem javíthattam volna sokat ranglistán…” – jegyezte meg Timi.

 

A fiatal játékos így a dél-afrikai magaslaton rengeteg plusszmunkát végzett edzőjével, Nikola Andjeliccsel.

 

„A mérkőzéseim után még legalább másfél órát magammal foglalkozhattam, sokat kondiztunk. Jó felkészülésnek tartom, hogy magaslaton szerepeltem.”

 

Timi a Soweto Open megnyerését követően immár hazai környezetben készül a következő Grand Slam-versenyre, a Roland Garrosra. Néhány napos soproni tartózkodást követően ismét Budapesten gyakorol, a sportági felkészülés mellett csütörtökön a Sportkórházban vesz részt speciális teszten. Vasárnap este pedig elrepül Párizsba a Garros selejtezőjére.

 

„Ismét váltok, hiszen a kemény pálya után már újra salakon gyakorolok.  Természetesen salakon türelmesebben kell teniszeznem, de úgy érzem, csak apróbb javítanivalók vannak a játékomon.” – tette hozzá Timi.