A betegség átírta Timi programját

A betegség átírta Timi programját

Timea Babos of Hungary hits a return shot to Angelique Kerber of Germany during their first round match in the 2012 Cincinnati Open tennis tournament in Cincinnati, Ohio, August 14, 2012. REUTERS/John Sommers II (UNITED STATES - Tags: SPORT TENNIS)

2013-10-08 – Vírusos megbetegedése után Timi hétfőn újra elkezdte az edzéseket, de a kihagyás miatt átalakult a tervezett versenyprogramja.

Vírusos megbetegedése után Timi hétfőn újra elkezdte az edzéseket, de a kihagyás miatt átalakult a tervezett versenyprogramja. Kihagyja a 235 000 dolláros luxemburgi és a 100 000 dolláros franciaországi versenyt is.

 

„Örülök, hogy végre újra teniszezhetek. Makacs betegségen vagyok túl, de még pár nap és teljesen jól leszek, remélem!” – kezdte nyilatkozatát a világranglista 104. helyén álló játékos.

 

Timi korábban úgy tervezte, hogy pályára lép Luxembourgban a BGL BNP Paribas Luxembourg Openen és Poitiers-ban az Internationaux Féminins de la Vienne-n…

 

„Ezen a héten nyilván lightosabban edzünk, hogy ne essek vissza. 1tenisz és 1kondi lesz csütörtökig, aztán 2kondi, és 1tenisz jövő hét keddig. És utána lesz több tenisz. Egy ilyen kihagyás után jobb a fizikumot visszaépíteni kicsit, aztán jöhet a tenisz. Egyébként nagyon jól ment ma a játék, ilyenkor mindig lazábban játszok. Jobban szalad az ütő, szebb a technikám, csak nyilván kevesebb ideig bírom.”

 

Timi hozzátette: a betegség miatt a versenyprogramja is átalakult.

 

„2 kanadai versennyel kezdem a „visszatérést”, aztán még pár ITF-torna az év végére” – zárta mondandóját Timi.

 

Két évvel ezelőtt Timi szép sikereket ért el a két kanadai versenyen. Saguenayban egyesben (a fináléban Julia Boserup ellen 7:6, 6:3) és Jessica Pegula oldalán párosban (a döntőben Gabriela Dabrowski és Marie-Eve Pelletier ellen 6:4, 6:3) is tornagyőztes volt. Torontóban egyesben a legjobb négyig (az elődöntőben Amra Sadikovic ellen 3:6, 5:7) jutott, Pegulával pedig csak a döntőben (Dabrowski és Pelletier ellen 5:7, 7:6, 4-10) szenvedett vereséget.