51.! Itt az új karriercsúcs egyesben (1. rész)

51.! Itt az új karriercsúcs egyesben (1. rész)

2016-02-01 – Babos Csaba nyilatkozata.

Sikerült! Az Australian Open első fordulójában Timi hatalmas csatában győzött 6:7, 7:5, 7:5-re Heather Watson ellen és ez a siker a legfrissebb világranglistán is meglátszik. A 22 éves magyar játékos ugyanis a 60.-ról az 51. helyre lépett előre, ez pedig új karriercsúcs.

 

Timi idén már beállította pályafutása legjobb helyezését, a sencseni elődöntőt követően 59. volt. Ennek a helynek először 2012. augusztus 20.-án örülhetett. A jelenlegi ranglista sajátossága, hogy szerepel még a tavalyi US Openen győztes Flavia Pennetta is, aki a 2015-os szezon végén – elvileg – befejezte a pályafutását.

 

Timi tavaly párosban többször javított karrier- és magyar csúcsot, legjobbjaként a 8. (június 22.-én) helyen állt.

 

Az Australian Openen a magyar játékos – és Katarina Srebotnik – a második fordulóban búcsúzott párosban. Ebben a műfajban Timi a 11.-ről a 12. helyre került.

 

„Nyilvánvaló, hogy Timi előrelépett játékban! A jobb játék pedig hozta magával a kedvezőbb ranglista-helyezést is. Ez pedig az elvégzett edzésmunkának köszönhető. Timi nagyon szisztematikusan és keményen dolgozik, javult a fizikai állapota, a testösszetétele, és a technikája. Mentálisan is sokat lépett előre. A jobb ranglista-helyezés nyilvánvalóan nagyon fontos. Hiszen az elmúlt évben a versenyek jelentős részében a selejtezőben is játszania kellett. Egyértelmű, nem mindegy, hogy valaki két-három kőkemény meccsel a lábában áll oda a főtáblán játszani, és egy kicsit már fáradtabb. Vagy éppen fel sem fér a táblára. Így majd sokkal-sokkal tervezhetőbbek lesznek a versenyek, Timi is pihentebben tud játszani a főtáblán, még jobban és eredményesebben szerepelhet. Valószínű, hogy a kisebb, WTA International versenyeken már kiemelt lehet. A nagy tornákon egyelőre még nem. De ha tovább fejlődik a játék és így a helyezés, akkor a nagy versenyeken is az lehet.”nyilatkozta Babos Csaba, Timi édesapja és a szakmai stáb vezetője.

IMG-20160131-WA0003