39.! Itt az újabb egyéni karriercsúcs!

39.! Itt az újabb egyéni karriercsúcs!

Generated by IJG JPEG Library

2016-04-04 – Timi először lett egyesben a top40 tagja! Reméli, ez még nem a végső állomás a pályafutásában.

Három győztes meccs egyesben, döntő párosban! Timi remek napokat élt át a Miami Openen, szép és fontos sikereket ünnepelhetett!

 

A kiváló szereplésnek köszönhetően a világranglistákon is előrelépett a 22 éves magyar játékos. Idén harmadszor javította meg egyéniben az addigi legjobb pozícióját.

 

Egyesben 10 helyet lépett előre, így immár a 39.! Ez pedig azt is jelenti, hogy Timi egyesben először jutott a top40-be! Az eddigi rekordja a 44. pozíció volt, a szentpétervári negyeddöntő után (2016. február 15.).

 

Az idei világbajnoki pontversenyben Timi a 15. lett a Miami Opent követően. Párosban 11. helyen áll, az idei eredményeket alapján pedig a 7., Jaroszlava Svedova oldalán.

 

„Hihetetlen, hogy néhány hét elteltével ismét egy új karriercsúcsot jelentő világranglista-helyezésről beszélhetünk! Ez elképesztően jó és pozitív érzés! Nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett a pályafutásom! Ez egyébként egy érdekes helyzet, hiszen az év elején azt mondtam, hogy az erre a szezonra szeretnék a top40-be kerülni” – jelentette ki a 22 éves magyar játékos.

 

A korábbi célkitűzést már most teljesítette.

 

Timi a Premier Mandatory-versenyen sorrendben Anna Tatishvili, Karolina Pliskova és Oszaka Naomi ellen győzött. A legjobb 16 között pedig hatalmas csatára késztette az Australian Open idei győztesét, Angelique Kerbert.

 

„Már most, a Miami Open után egy top40-es helyezést ünnepelhetek. Beszélgettünk edzőmmel, Thomas Drouet-val az utolsó estén, Miamiban. Mindketten nagyon büszkék vagyunk és örülünk ennek a helyezésnek. Már több mint két éve dolgozunk együtt. Azóta folyamatosan javul a ranglistám, folyamatosan lépek előre és egyre jobb a játékom. Nagyon-nagyon jó érzés, hogy ilyen apropóból tudok ismét nyilatkozni.”

 

Thomas Drouet 2014 tavaszától segíti edzőként Timi karrierjét. Az együttműködés eredményességét jelzik többek között az egyesben és párosban aratott remek sikerek, tornagyőzelmek, döntők, valamint párosban a tavalyi világbajnoki szereplés.

 

„Egy biztos: rengeteget dolgoztam az elmúlt két évben, hogy jobb legyek. Most ez a miami torna számomra is bizonyíték, Mindenki számára valamilyen kis visszajelzés lehet, hogy igenis jól tudok játszani. Igazából nehéz szavakba önteni, hogy mennyire örülök és milyen boldog vagyok. Ami biztos, nem szeretném, hogy ez egy végső állomás legyen! Ez csak a házam egyik újabb emelete:) Most már egyre stabilabb az alap, remélem, hogy tudok tovább építkezni. Ezért dolgozunk, hogy tudjak tovább fejlődni, építkezni!” – mondta Timi.

 

KÖSZÖNET!!!
„Ezúton szeretnék köszönetet mondani ismét Mindenkinek, aki segítette eddig is a pályafutásomat! De inkább azt mondanám, hogy legfőképpen azoknak, akik az elmúlt időszakban, illetve az évek során támogattak. Legelsőként Thomas-nak szeretném megköszönni ezt, aki rengeteget dolgozik Velem, akinek köszönhetem az utóbbi évek sikereit!!! Természetesen ott a Családom, a kondi edzőm, a szponzoraim, és ott vannak azok is, akik a háttérben, „a fal mögött” dolgoznak. És természetesen köszönöm Minden Szurkolómnak!!! Ők azok, akik tudnak motiválni és segíteni abban, hogy minden egyes nap, amikor a pályára teszem a lábam, akkor a maximumot tudjam nyújtani!”